Såg en amerikansk dokumentär om en tjej som var adopterad från Sydkorea som skulle göra ögonlockskirurgi eftersom hon inte vill se så asiatisk ut utan vill se “vit” ut. För er som inte lagt märke till det så har en del asiater ett extra veck på ögonlocken vilket kan bidra till att ögonen ser mindre och tröttare ut. Jag har många gånger stått framför spegeln och försökt att sminka mig och förbannat mina ögonlockar. Men i alla fall, i dokumentären så fick tjejen träffa en asiatisk makeup-artist som sminkade henne och försökte få henne att vara stolt över sitt asiatiska utseende (det fungerade inte – tjejen gjorde i alla fall ögonlockskirurgi – men JAG fick mig en tankeställare). Jag borde vara stolt över mitt utseende – jag ser ju inte så dum ut! Jag kan inte påstå att jag är stolt över mitt ursprung eftersom det inte känns som en del av mig. Jag går sällan omkring o tänker på att jag ser annolunda ut, jag bara är. Men de gånger som det slår mig så borde jag snarare känna stolthet än skam eller missförnöjdhet. Inte för att jag har ett koreanskt utseende utan för att jag är jag! Jag tycker inte stolthet över sitt utseende borde sitta ursprung utan i utseende själv.

Nej nu ska jag på SATS och springa på löpband. Det är dötråkigt men bra träning! Jag fick tips om att lyssna på någon spännande ljudbok medan jag springer istället för musik. Det ska jag prova idag! Isprinsessan av ligger inlagd på min mp3-spelare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.