Ja, som jag redan har antytt så har vi alltså planer om att flytta till andra sidan atlanten. Fortfarande inget 1oo% bestämt men vi hoppas hoppas hoppas. Jag har börjat försöka sätta mig in en den fantastiska amerikanska byråkratin för att sålla ut vad det egentligen är jag behöver för att kunna jobba som sjuksköterska i USA. Här tänkte jag dela med mig lite ifall det är någon annan som är inne på samma bana. Hör gärna av er i så fall!! Och om det är någon som har tips, erfarenheter eller råd – jag tar tacksamt emot allt!

Men detta har jag alltså kommit fram hittills:
1. Full Educations course-by-course report – där vår sjuksköterskeutbildning granskas kurs för kurs.
Det är många företag som erbjuder detta för en varierande stor summa. Jag väljer CFGNS mest pga att dom har ett gott rykte och översiktlig och lättförstådd sida. Dom är inte dom billigaste och just nu kostar det 378 USD. Kom ihåg att denna granskning kan ta upp till flera månader!
2. Bevis på engelskakompetens – t.ex. TOEFL, IELTS. Jag väljer IELTS eftersom detta testet ges här i Oslo.
3. Sjuksköterskeexamen (NCLEX) – det nationella kunskapstestet som kan tas både i och utanför USA.
4. Söknad till Boad of Nursing i den specifika delstat du har tänkt att jobba i. Här kan ytterligare krav uppstå då det skiljer sig från delstat till delstat. I Florida krävs det t.ex. en kurs i att förebygga läkemedelsfel.

Det var en liten start. Så här ska det börja pluggas…

 

Det är nästan att jag är beredd att ge upp före jag startat bara för att det är så mycket papper och ting som ska ordnas. Det vore en sak om det faktiskt bara var dessa ting som jag har ramsat upp här ovanför men så är det ju ytterligare masse ting som måste ordnas – som fingeravtryck, social security number, arbetstillstånd osv.. Men när motivationen försvinner brukar jag försöka tänka att ingenting är omöjligt. Dessutom – hur cool är det inte när vi väl har fått ordning på allt?

Puss o kram /M

5 Responses to Jakten på en amerikansk sjuksköterskelegitimation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.