Adelaide ligger i delstaten South Australia och har varit hemstaden till Hilde det sista året. När jag landade på flygplatsen i Adelaide tidigt på lördag morgon möttes jag av regn och “bara” 24 grader. Lite besviken men samtidigt lite lättad över att inte starta med de 40 graderna dom hade haft bara några dagar innan. Jag hade sovit förvånansvärt bra på bägge flygen och kände mig ganska upplagd så vi startade med frukost i stadsdelen Brighton tillsammans med en av hennes norska vänner. Med lite mat i magen kände jag att jag nog inte var så pigg trots allt och efter lite matshopping tog jag mig en välbehövd nap på 3 timmar för att sedan hoppa in i duschen och avsluta kvällen med goodbye norwegian party till kl 05 nästa morgon…

Söndagen var aningens slö och dagens enda mål var att införskaffa lite sommarkläder eftersom jag hade lämnat norge med endast 10 kg packning (varav säkert 3 kilo böcker).

Måndagen startade vi tidigt med en morgonwalk längst beachen till stadsdelen Glenelg. Där mötte vi upp Hildes sambo för en god frukost. Mitt första dopp i Australien avklarades före vi körde till McLarens Vale för vinsmakning. Kvällen avslutades med ännu en goodbye norwegian party slash bbq hemma hos damen som Hilde och Siri bodde hos.

På mina tre dagar i Adelaide var jag faktiskt aldrig inne i Adelaide city eftersom de fyra norrmännen som bott i staden ett år påstod att centrum inte var något att se. istället koncentrade vi oss om stränderna, kafélivet och vinet.

20091123T00344620091123T121220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.