Januarimånad avslutades med tre dagar i Göteborg. Har ju varit i den staden flera gånger (ja i alla fall några gånger) tidigare men det var först denna gång som jag fick en känsla för staden. En bra känsla!

Mitt team på jobbet satt en vårdag ifjol och fantiserade om att vi skulle dra hela teamet till Göteborg för att besöka dem två tappra studenterna där. Och vår fantastiska chef tog tag i saken – så sagt och gjort! Torsdag satt vi på tåget respektive bussen på väg mot grannstaden i öst. 3,5 timmar senare flög majoritet runt i göteborgs alla butiker medans jag o några andra satt o njöt kafélivet. No shopping for me. Kvällen spenderades med indisk mat och vin hemma hos teamets fantastiska studenter. Gud vad härligt det är med lite socialisering! Man lär känna sina arbetskamrater på ett helt annat sätt.

På fredagen hade vi inbokat studiebesök på Sahlgrenska sjukhuset, intensivvårdsavdelningen. Trötta mötte vi upp och fick en fantastisk dag på detta fina sjukhus. Vi blev alla avundsjuka på hur bra dom hade det och lärde oss mycket om hur ting kan effektiviseras och förbättras. Så nu kommer vi med listan av önskade förändringar till vår övre chef! Stackars hon… Jag har personligen aldrig tänkt på det men många norrmän menar att svenskarna är så mycket mer organiserade och effektiva. Och kanske ligger det någonting i det… För på intensivvårdsavdelningen på Sahlgrenska hade dem mindre personal på lika många eller fler patienter och ändå klarade dem sig HELT utan extravikarier (vilket vi på vår avdelning har säger 5-10 stycken pr vecka. Något att tänka på!

Fredagseftermiddagen fortsatte med kaféliv och kvällen avslutades med himmelsk tapas, vin, drinkar, bowling och dans till kl o4 (för vissa i alla fall). Många härliga bilder men inga som ägnar sig på min privata blogg. Men jag kan säga att jag älskar vår nya kamera och i helgen har jag gått under täcknamnet fotografen…

fotograf

På lördagen drog teamet mitt hem medans jag hade dejt med allra sötaste Sara. Det var verkligen på tiden att träffas igen! Mycket kaffe och te och ännu mera prat. Fantastiskt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.