Idag när jag tittade in i vårt kylskåp ropade det helt enkelt fisksoppa till mig. Så då blev det en vi-tar-vad-vi-har-soppa och den blev väldigt god (ja, tur för mig att vi har ett väldigt välfyllt kylskåp och frys, I love it!).

Så här är ett ungefärligt recept för speciellt intresserade:
(och till mig själv så att jag kommer ihåg det till ett senare tillfälle)

1 schallotenlök i skivor
2 vitlöksklyftor i bitar
1 dl vitt vin (jag hade en öppnad flaska stående i kylskåpet)
5 dl grönsaksbuljong (hade ingen fiskbuljong eller fond hemma)
1 dl grädde/fløte(älskar grädde i mat!)
3 tsk thai fisksås
En smula saffran (bara för att jag faktiskt hade det hemma)
Chili (jag har alltid chili i maten!)

– Kokas först i ca 20 minuter. –

1/2 fänkål/fennikel, skivad
1/2 purjolök, skivad
2 morötter, skivad
1 handfull färsk basilika

– Kokas tills grönsakerna är mjuka. –

1 liten klick med smör (mmmm, fett smakar gott!)
Lite socker och lite vittvinsvinäger (ca 1-2 msk kanske?)
1 stk laxfilé (ca 300 g)

– Kokas några minuter. –

1 äggula
Rivet skal ifrån en halv citron
5-6 scampis
5-6 kamsjell/pilgrimsmussler
Salt, peppar, gräslök

– Låt soppan puttra i några minuter till –

Servera!

Jag serverade tillsammans med nybakat olivbröd (jag hade satt degen igår).

PS. Jag har förresten lånat Julie & Julia-boken. Har ni sett den filmen? Ni vet, den där filmen där Julie är en bloggerska som ska laga 524 av Julia Childs recept på 365 dagar. Rolig film och varm film men Meryl Streep. Jag kan känna mig lite igen i Julie och jag hoppas boken är ännu bättre än filmen. Biblioteket i grannhuset räddar min plånblok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.