Hemma, äter middag, tar en powernap och så tillbaka till jobbet för nattvakt. Vilken tragedi och vilken sorg. Det är helt förfärligt.

Men jag är stolt över mitt jobb, mina kollegor och Norge. Jag stolt över det prehospitala som jobbat hela natten med att bringa alla skadede till sjukhusen. Jag är stolt över traumateamet på Oslo Universitetssykehus som klarat att tackla denna enorma katastrof med heder och ära. Jag är stolt över alla sjuksköterskor, läkare, sjukgymnaster, psykologer, städare, portörer, kökspersonal (tack för alla mat vi får!) och alla andra som står i dygnet runt. Jag är stolt över Oslo som kommer till att komma sig igenom detta med huvudet högt och jag är stolt över hela norska folket som står starka tillsammans.

Stå på!

Bild av Tobias Lindman

 

Update 24/7 kl 09: Nu drar jag täcket över huvudet igen och tar powernap nr 2. Fem timmar till nästa skift (jag är glad för jetlagen och att min kropp inte förstår vilken tid på dygnet som är rätt att sova på). Natten har gått bra och jag är glad att ha min kära kollegor att dela denna tragedi med. Vi känner oss lyckligt lottad som får vara på jobb och på så sätt få bearbeta denna chock. Tillsammans är vi starka!

2 Responses to Powernap

 • Smörbollen says:

  Vad skönt att du är oskadd. Ja, vilken tragedi, tankarna går hela tiden till de drabbade och hela Norge. Ta hand om dig!

  (Jag länkade från min sida till din sida som en av de bloggar jag brukar läsa, hoppas det var ok? I annat fall får du säga till så tar jag givetvis bort länken.)

  /Smörbollen

  • Mikaela says:

   Tack Smörboll! Ja, allt är overkligt, fasanfullt och förfärligt. Vilken sorg detta är men jag skattar mig lycklig som är i livet och har möjlighet att få jobba och hjälpa till.

   Vad glad jag blir att du länkar till mig! Tack! Kram och ta vara på dig och dina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.