Jag är absolut inte en förespråkare för olika bantningsmetoder och dieter så när E kom hem och berättade att han skulle börja med shakes till frukost och bars till lunch kan man nog påstå att jag var en aning skeptisk. Varför inte lära sig käka enkelt och nyttig istället för att ta genvägen via shakes?

Så gick det några veckor, kanske en månads tid, och jag tänkte och tänkte. Jag har inte ätit regelbunden frukost sedan tonåren, ofta blir det bara en liten youghurt eller ett glas mjölk – om ens det. Jag vet inte vad det är med mig men jag har något kraftigt emot frukost och väntar hellre till den härliga lunchen (till och med nu när jag som oftast har all tid i världen till att sätta ihop en frestande frukost). Jag provade några omgångar med E’s frukostshake och gillade den faktiskt! Så efter några veckors tjurande och tänkande gav jag till slut efter och insåg att det ibland faktiskt kan vara okej att ty till genvägarna om det hjälper en att nå sitt mål.

Konklusion: Självklart är det bättre att äta “riktigt” frukost som är nyttig och varierandes. Men bättre att dricka en shake som är noggrant sammansatt för att täcka ens näringsbehov än att bara dricka ett glas mjölk. Utopin är så klart att äta frukost varje dag (för frukost är dagens viktigaste mål, bla bla bla) men verkligheten är att jag i 15 års tid bara sporadiskt käkat frukost (och då snackar vi ett par gånger i månaden) till trots för upprepade försök att skärpa mig. Nu studsar jag upp varje morgon och ser faktiskt fram emot att dricka min chokladshake.

Hint till mig själv: Det är okej att ändra sig.

Återkoppling till veckans pedagogikstudie (ja, jag är nördig student): Normativ – idealet och utopin. Deskriptiv – sanningen och verkligheten.

Fantastiska Kalifornien med färska frukt och bär.

Jag kan förresten lägga till att E vanligtvis inte äter bars till lunch (bara i nödfall om han inte hinner eller kan hitta något annat bra och nyttigt att äta). Och jag älskar ju fortfarande mina luncher så skulle aldrig byta ut dem mot en torr måltidsbar. Idag åt vi en 5(!)-äggs omelett med frukt och cottage cheese till dessert. Vår nya helgtradition ♥

Så min uppmaning till er bloggläsare är att hitta er egen väg. Vad känns rätt för dig? Och gör det inte mer komplicerat än vad det behöver att vara. Livet är nog tufft i alla fall.

Glad måndag! Vad är er veckas största utmaning?

Puss o kram /M

One Response to Det här med frukost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.