Ibland när jag vaknar om morgon, ganska ofta när jag går omkring i stan och nästan alltid när vi kör bil in mot San Francisco måste jag nypa mig själv i armen för att checka om jag är vaken eller drömmer. Ibland är det liksom svårt att förstå att vi bor här – på riktigt. Det som så länge såg ut att bara vara en dröm, är nu vår vardag. Vi bor här!

Jag är så glad att vi kämpade, stod på och aldrig gav upp. Att vi följde drömmen, det kommer vi aldrig att ångra. Jag är tacksam för att ha fått den här möjligheten, jag är glad att vi inte blev bekväma och nöjda med det vi hade (som för övrigt var väldigt bra!) och jag älskar att dela detta med E. Det är absolut en utmaning att flytta till ett annat land, att lämna familj och vänner, jobb, trygghet och stabilitet m.m. är jobbigt men samtidigt spännande och fantastiskt lärorikt.

Grip möjligheterna när dom kommer. Dom kommer kanske aldrig igen.

Ha en härlig onsdag!

Puss o kram /M

8 Responses to På riktigt?

 • Hej svejs, kul att se ytterligare en USA-svenska här i bloggvärlden 🙂 Jag älskar din header, kossor är så festliga hehe. Det ska bli intressant att se hur man lever därborta i San Fransisco så jag tittar in snart igen! Men först ska jag läsa ifatt lite, ha det bra!

  • Mikaela says:

   Hej! Välkommen hit!
   Ja kossor är roliga, innan jag träffade min sambo (för sju år sedan) var jag lite rädd för dem så headerna är lite av en triumfbild att jag faktiskt vågar mata dem 🙂 Titta in igen, och lämna gärna spår! Då blir jag glad. Vi hörs. Kram.

 • Malin says:

  Hej! Hittade din blogg när jag googlade lite info om att söka amerikansk sjuksköterskelegitimation! Har inte läst så mycket på din blogg än, men ser att du i alla fall är i San Fransisco! Kul! Jobbar du som ssk där? Jag är också ssk, jobbar i Norge nu och är faktiskt lite småsugen på att någon gång i livet prova ett tag i USA. Har dock förstått att själva processen att söka legitimationen tar väääldigt lång tid? Jag undrar även om du vet hur man går till väga om man inte haft praktik inom t ex psykiatri eller barnsjukvård? Sånt är ju inte alltid möjligt i Sverige menar jag…

  Ska definitivt spana in din blogg lite närmre när jag har mer energi 🙂 Ha det bra!
  /Malin

 • Anna says:

  Hur kom det sig att det blev just San Francisco? Jag sag att du ocksa vaxte upp utanfor Umea. Och sedan flyttade till Norge. Och sedan utanfor Europa. Way to go 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.