Idag vaknade jag och hade inte alls lust att gå på bokklubbmöte. Ni känner kanske igen den där känsla av obehag när man ska göra nånting som är helt nytt och dessutom göra det helt ensam. Jag får det nästan alltid. Jag är liksom snabb på att anmäla mig till saker, tuff just då, men sen när det väl kommer till kritan så får jag alltid lust att banga ur. Tack och lov har jag också en sån där inre röst som alltid är mycket strängare än magen (kom dig ut och sluta vara en sån jäkla fegis!). Så till trots för en allmän obehagskänsla begav jag mig på mötet – och ångrar mig inte! Det går ju som oftast bra bara man kommer iväg och idag träffade jag sju andra bokälskade kvinnor och fick se nya kaféerm nya gator och ha härligt bokprat. Kom hem med en ny bok (vi byter böcker med varandra) och en lång lista på böcker att läsa.

Efter mötet stämde jag träff med E (som varit ute och surfat) på den Norska Sjömannskirken (som också är ett hängställe för Svenska kyrkan). Kyrkan ligger högt uppe med perfekt utsikt över både Golden Gate Bridge och Alcatraz. Träffade en del norrmän och svenskar (både turister och bosatta), fick kaffe och våfflor och en liten omvisning. E blev glad när han fick höra att dom serverar risgrynsgröt varannan lördag och mig försökte dom värva till småbarnsgruppen även om jag förklarade att vi inte har några barn. Jag vet inte om dom försöker hinta nånting till mig…

Nu är vi hemma och har söndagsstädat lägenheten. Imorgon får vi besök ifrån Norge! Vi längtar!

Puss o kram /M

6 Responses to Bokklubb och sjömannskyrkan

 • Anna says:

  SV: Hej! Ja, Jag vaxte upp utanfor Umea. Sen flyttade jag till Oslo efter studenten (som alla andra), sparade ungefar lika mycket pengar dar som jag slosade, tror jag, haha. For att sedan flytta hit till min pojkvan, som ar harifran. 🙂
  Ah, vad roligt! Jag har alltid velat aka till San Francisco! Vad gor du mest om dagarna?
  Kram!

 • sofiia says:

  hey bønne! aaa så vet ja vad du gjorde i kyrkan….inte gått å blivit yberreligiøs alltså;-P hhaha småbarnsgrupp….hihihi…hahha…tja…kanske snart 😉 puss å kram nu kommer jens fr centret

 • Ahh, bokklubb! Måste kolla om det finns någon sådan häromkring…jag har helt tappat min läsrutin, brukade plöja minst en bok i veckan tidigare men nu var det ett tag sen jag köpte nya böcker. Glöm inte att tipsa om de läsvärda! 🙂

 • Smörbollen says:

  Blir så imponerad av dig, hur du skuttar ut i det okända och får en massa nya upplevelser och kontakter. Här inne blir man glad och stärkt och jag gillar verkligen att du verkar leva livet till fullo, en riktig inspiratör. Fina bilder som vanligt. Blev himla sugen på risgrynsgröt nu efter att ha läst om er utflykt, kanske ska gå och sätta igång en kastrull. 🙂 Ha det så bra! Kram!

  • Mikaela says:

   Tack Smörbollen! Vad glad jag blir över att höra att du blir inspirerad. Jag är ofta rädd och osäker men försöker att tänka positivt och kasta mig ut i okända situationer istället för att bli bekväm och sitta hemma. Ska man komma nån vart så måste man nästan pressa sig själv. Det hjälper att ha någon som står o hejjar på en. E hejjar alltid och står beredd att fånga upp mig om jag går på smällar 🙂
   Tack för titten och ha en bra dag! Kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.