Igår när vi satt och käkade middag hörde vi plötsligt ett brak. Vi tittade på varandra och konkluderade med att det nog var grannen ovanpå. Det gjorde vi också senare samma kväll, även om det konstigt nog lät som om det kom ifrån vår frys.

Idag vaknade jag av att E ropade – kom o se! Jag var jättetrött och hade inte alls lust att komma och se någotsomhelst men släpade mig upp. När han öppnade frysen (gudarna vet vad han ska in i frysen så tidigt på morgonen) så är den fylld med isbitar!!

…och vi visste inte ens om att vi hade en ice maker.

Jag tror kanske den samlar upp kondens (för i vår frys finns inget spår av frost) och så spottar den plötsligt ut hundratals med isbitar. Väldigt fiffigt men det hade ju varit lite praktiskt om den var lite mer förutsägbar så vi slapp få köksgolvet fullt av isbitar när vi öppnar frysdörren. Nu har jag i alla fall samlat upp en stor påse ifall den har tänkt att vänta 6 månader till nästan gång den spottar.

Spänning i husmorsvardagen! 😉

4 Responses to Ice maker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.