Både Elsklingen, ElinJosefine och Nadja utmanar mig med samma utmaning så jag borde väl ta hinten snart. Här kommer mina svar:

1. Vad gjorde du för tio år sedan?
För 10 år sedan gick jag sista året på gymnasiet. Allt vara drama och svart/vitt även om dom värsta tonårskänslorna börjat lägga sig. Jag var en osäkert tjej som satte upp en tuff yta. Jag var emot allt man kunde vara emot och för det lilla som var kvar. Jag brann för antirasism (var med och startat upp Ungdom mot rasism Umeå som sedan bröt sig ut från landsföreningen och startade Mångfaldsföreningen istället). Jag stod i valet och kvalet om jag skulle söka till läkare eller sjuksköterska (jag har aldrig ångrat mitt val). Jag var skoltrött, less på det mesta, rastlös och ville bort från Umeå. Jag ville uppleva världen men var ändå så praktisk lagd att jag valde universitet före jordenrunt. Här kan ni läsa utdrag från en intervju som blev gjord när jag var 17 år.

Runt år 2000

2. Vad gjorde du för ett år sedan?
För ett år sedan cirkulerade livet runt det fasansfulla NCLEX. Bloggen blev lidande eftersom jag pluggade dygnet runt samtidigt som jag jobbade ca 150% för att tjäna in extra pengar till min kommande arbetslöshet. Es jobb fick äntligen en stor investering och vi bestämde oss på allvar att flytta över till SF. I samma släng blev vi uppsagda ifrån vår lägenhet i Oslo och plötsligt hade vi ett flyttdatum (sista april). Jag sa upp mig från jobbet, grät några tårar och fokuserade framåt.

Inte jan 2011 men mars.

3. Fem snacks du gillar?
Sushi, chips, ostar, choklad och frukt.


4.Fem sånger du kan hela texten till?
Jag sjunger inte!
Men: Födelsedagssången på norska, svenska och engelska.

5. Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär?
Vaddå, mångmiljonär som i FLERA miljoner?
Det första jag skulle göra är att donera minst en miljon till Maitri. Sen skulle jag hyra en jet och flyga över min familj och släkt hit till SF. Och så skulle jag köpa ett hus i både Monterey, SF och Oslo (haha, nej det skulle jag inte alls för jag är alltför lat för att sätta mig in i bostadsmarknaden, räntor osv). Men däremot skulle jag nog sätta undan några miljoner på ett konto till den dagen då vi bestämmer oss vart vi vill bo. Resten skulle nog delas upp mellan Amnesty International, Läkare utan Gränser och ev kommande barn.

Kajak i Monterey ♥

6. Fem dåliga vanor?
Jag lägger aldrig tillbaka saker där dom hör hemma utan oftast bara på närmaste bänk, stol eller bord.
Jag stänger aldrig skåpdörrar eller lådor när jag hämtat något i dom.
Jag har fastnar alltid alltför länge framför datorn.
Jag tror att andra (i alla fall E) kan läsa mina tankar och bli irriterad om han inte gör det.
Jag är alltför rastlös och otålig och vill helst att allt ska ske NU – helst igår.

7. Fem saker du gillar att göra?
Upptäcka nya platser, gå i naturen, läsa böcker, ligga i armkroken till E och gå på kafé.

Lake Tahoe

8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i, eller köpa?
Jag har lärt mig att aldrig säga aldrig. Men ALDRIG onepiece.
Inte heller pälsjacka (men dubbelmoralisk som jag är älskar jag min skinnjacka).

9. Fem favoritleksaker?
Kindle, Kindle, Kindle, Kindle och Canon kamera.

10. Tio personer jag vill se göra den här utmaningen?
Den som känner sig manad! Men jag hade hellre sett er delta i utmaningen 10 mil på 10 veckor 🙂

6 Responses to Att bli utmanad.

 • Christina says:

  Åh vad roligt att läsa! Vilken fin nostalgitripp också! De där dåliga vanorna kunde lika gärna jag skrivit, dom stämde på pricken 😀
  Jag håller med, en onepiece blir det aldrig för mig heller!
  Borde nog för mitt eget bästa hänga på den där träningsutmaningen…..
  Kram!

  • Mikaela says:

   Häng på! Det är ju bara på skoj och för en extra pusher.
   Ut o gå istället för att gro fast i datastolen 😉
   Men du gror väl å andra sidan inte fast…
   KRAM!

  • Mikaela says:

   Kindle är Amzons e-bokläsare. Jag fick den av E i födelsedagspresent och ÄLSKAR den. Trodde jag skulle sakna det att faktiskt hålla i en bok, bläddra blad och lukta på sidorna men det går faktiskt över förväntan bra utan. Jag plöjer böcker som bonden plöjer åkern om sommaren. E är glad att slippa ha alla böcker drällandes runt omkring 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.