Första spanskalektionen avklarad och jag bubblar av inspiration! Jag har glömt hur roligt jag egentligen tycker det är med språk och jag känner att min länge bortglömda spanska ligger långt där bak och bara väntar på att plockas fram. Nu ska jag jobba med att få ett större ordförråd än vad jag hade förrut. Jag läste spanska både på högstadiet och gymnasiet (totalt 6 år) men kunde efter alla de åren knappt föra en konversation (alltför mycket fokus på grammatik!). Än idag kan jag böja både -ar, -er och -ir verb men annars bara säga vad jag heter och hur gammal jag är (och beställa en öl och be om räkningen). Men jag har hopp och tror på att en del (mycket) ska komma tillbaka om bara jag övar övar övar.

Läraren var inspirerande och i början av lektion pratade han bara spanska. Jag blev förvånad över hur mycket jag ändå förstod. Men sen när vi skulle börja prata själv var det ingenting som kom ut. Hjärnan blev helt blank och orden satte sig fast på tungan. Dom andra i gruppen har redan gått några veckor men jag hoppas att jag med mina 6 år i ryggsäcken fort ska komma ikapp dom.

Nog prat om spanska! Nu är det natta här!

Buenas noches.

 

5 Responses to ¡Hola Señoritas!

 • Johanna says:

  Ahh, jag skulle ocksa behova borja lasa spanska igen kanns det som. Laste ocksa det pa hogstadiet och gymnasiet, men if you dont use it, you’ll lose it…:( har som sagt tappat en hel del, aven om grunden sitter kvar i bakhuvet. Har borjat freshen up my memory nu pa senare tid da min man ar fran Chile, men jag skulle vilja prata mer an vad jag gor. Forstar ju mer an vad jag pratar… Lycka till med spanskan i varje fall!! Eller buena suerte kanske jag ska saga! 🙂

  • Mikaela says:

   Tack! Jag tycker det är kul att lära mig språk – det öppnar en helt ny värld 🙂
   Om du skulle ta en liten kurs så skulle mycket nog falla på plats.
   Eller bara våga prata lite spanska hemma 😉
   Tack för besöket! Kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.