Puh! Nu går det runt i huvudet. Har pluggat spansk vokabulär och grammatik hela dagen. Har till och med ordnat mig pluggkort med ett spansk verb på ena sidan och översättning på andra sidan och så har jag övat på att böja dom i alla möjliga former. Det går ganska bra men jag GLÖMMER så fort. Väldigt irriterande!

Jag beklagar om det verkar tjatigt, men det kommer nog att bli lite spanska här på bloggen. Måste öva att skriva och att skapa meningar och då kan jag lika gärna göra det medans jag bloggar. Gillar att integera plugget i vardagen 🙂

Ahora, haceré la cena.

8 Responses to Spanish all day.

 • Christina says:

  Perfekt! Då kanske jag lär mig något också 😉
  Kommer upp till SF ikväll men jag har mer att plugga än jag trodde så det blir nog inte tidigare. Men nästa vecka kanske vi kan ta en kaffe?
  Kram!

  • Mikaela says:

   Absolut. Bara hör av dig. Jag är ofta hemma från PA runt 3 och så börjar min spanskakurs kl 7. Men nån gång däremellan borde vi hinna ses 🙂

  • Mikaela says:

   Jag det är jättekul med spanska men ganska frustrerande när jag vill lära mig mer hela tiden men hela tiden glömmer bort det jag lära mig. Men study cards är absolut en hjälp. Vad pluggar du? Ha en bra dag du också! Kram.

    • Mikaela says:

     Ja just det. Det har du ju sagt 🙂 Som sagt senil…
     Ja det är mycket att plugga till NCLEX men du lär dig fort att prioritera och plocka ut det viktiga. Hur länge har du jobbat som ssk och inom vilka områden har du erfarenhet? Stå på!
     KRAM.

     • Love in LA says:

      Ingen fara 🙂
      Det börjar ta form – jag ser en struktur iaf vilket är skönt.
      Jag hade jobbat som SSK i ca 1.5 år, på en akutvårdsavdelning innan jag flyttade hit.

      Hur länge har du jobbat och vart? Såg att du var IVA-syrra, spännande ! 🙂

      Kram

     • Mikaela says:

      1,5 år på en akutvårdsavdeling borde ge lite i bagaget. Då kan du säkert sålla bort en del som du inte behöver fokusera på. Jag har jobbat i lite mer än 6 år. Började på en neurokirurgisk avd uppe i Tromsö, sen en hjärt/thorax/kärl-kirurgisk avdelning också i Tromsö och så 3 år på IVA i Oslo. Intensivvård är verkligen spännande – men så finns det ju så fantastiskt mycket som är spännande inom sjuksköterskeyrket!! Lycka till med pluggandet. Kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.