Vi har köpt biljetter till Snow Patrols koncert i Oakland i maj!
Jag längtar!!

Annars har jag haft en fin dag på Stanford. Jag har fortfarande lite varierande känslor angående Stanford. Å en sidan är det kul och spännande att vara del av ett så fint och fancy sjukhus (om än bara som volontär). Å andra sidan känns det fel och lite frånstötande att vara en del av detta rika sjukhus, speciellt när du vet hur ett statligt sjukhus kan se ut (ex SFGH). De flesta som jag träffar i “min” korridor är jättetrevliga (förrutom en) och lokalerna är fräscha, väl underhållna osv. Jag är inte i tvil om att Stanford Hospital är ett av USAs absolut toppsjukhus. Samtidigt så vet dom just det och dom lever lite på sitt rykte. Dom är rika och det märks också på klientelet patienter i jämförelse med ex SF General Hospital. Så som volontär räddar du inte liv på Stanford. Och man kan inte undgå att få känslan av att vara pyttelite utnyttjad (för dom hade faktiskt haft råd att någon att göra det vi volontärer gör).

Härom året bytte dom högsta chef på sjukhuset och han har satsat stenhårt på att utbilda sin personal i trevligt bemötande. Tidigare var Stanford känd för att vara på världstoppen när det gällde behandling och kirurgi men långt ner i botten när det gällde bemötande (det säger nånting om sjukhusets status). Så alla, inkl städare, volontärer, sjuksköterskor, läkare, vaktmästare osv, måste genom gå en s.k. C-I-CARE (See I care) utbildning före du får börja jobba. Där du får lära dig att du måste presentera dig, att du måste berätta vem du är och att du måste ta dig tid att lyssna på vad den andre har att berätta. Man skulle ju kunna tro att sånt var naturligt på ett sjukhus…

Hur som helst, jag känner att jag får balansera mitt samvete genom att också vara en del av Maitri där man, om inte räddar liv, i alla fall hjälper personer och ett företag som annars inte skulle ha råd. Och när jag förhoppningsvis en dag får börja söka jobb kommer nog inte Stanford ligga på min översta lista (hur fancy det än må vara).

Nu ska jag ta mig en liten joggingtur innan min spanskalektion ikväll.

Vi hörs!

8 Responses to Tankar om Stanford och Snow Patrol

 • Christina says:

  Ja vi har ju pratat lite om det här förut. Jag blir ganska häpen när jag hör att bemötande var så dåligt förut och att man nu måste gå en kurs. Jag trodde man jobbade med människor för att man ville och brydde sig om sina medmänniskor. Men efter en incident hemma i Sverige nu som min pappa berättade om så undrar jag om det inte behövs en kurs där med…. Du gör hur som helst ett viktigt jobb!! Kram!

  • Mikaela says:

   Ja, det finns absolut många personer inom sjukvården som skulle kunna behöva en kurs inom social kompetens. Det är hemskt att det ska vara så!

 • Tanja says:

  [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Vet fler ställen/personer som skulle behöva sådana kurser. Sedan finns ju de som verkligen har valt rätt yrke, som gör att man vågar sig till sjukhusen trots allt. 😉
  Snow Patrol är bra, kul att ni ska få se dem live!!
  Kram!

  • Mikaela says:

   Hej Tanja. Ja, jag kan tänka mig att du har fått vara med om både det ena och det andra. Det är inte alla som är gjorda för att jobba som människor men tyvärr är det inte heller alla som förstår det själv. JA! Jag längtar till Snow Patrol!! Ha en fin dag! Kram.

 • Hur går det med Utmaningen 10 mil? Blivit bättre i benet?
  Jag har kommit ut och gått i den fina vintersolen men det är inte lätt då man sprätter runt som en höna på isen 🙂
  Hoppas det går bra för dig! Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.