fotoutmaning

Det här är visst en utmaning som egentligen cirkulerat bland bloggar i januari men jag är ju som alltid lite efter och såg den först idag. Och när Christina kastat sig på den kan ju inte jag vara sämre. Så här kommer dag 1’s bild (egentligen ska man väl börja första dagen i månaden men vem bryr sig…).Still 13

Dag 1 – You (ja, alltså mig).

Ni som har följt den här bloggen länge har sett denna bilden förr. Men för er andra – här kommer historien bakom:

Nov-Dec 2009. Jag var på en 3 veckors rundresa i Australien tillsammans med en väldigt god vän. Vi startade i Adelaide i södra Australien, fortsatte upp till Alice Springs; ökern, Kings Canyon, Kata Tjuta och Uluru. Fantastisk upplevelse med en 3d/2n bushtur där vi sov under bar himmel. Efter ökern tog vi flyget upp till Cairns och det tropiska vädret. Det första vi gjorde var att boka in en 3d/2n scuba diving cruise. Det andra vi gjorde var att boka ett skydiving hopp.

Det började som ett skämt. Jag lider av höjdskräck så för mig var det helt oaktuellt. Men vi var rusade på äventyr och höga på adrenalin och plötsligt hade vi boka in oss på ett hopp dagen efter. What?!? Hur gick det till? Hoppet var betalt så det vara bara att bita i det sura äpplet, gå och lägga sig, vakna tiiidigt och bli hämtade med minibuss till the destination. Jag var illamående och livrädd hela bussturen. En olidelig väntan tills det blev vår tur. Tredje flyget var vårt, vi satt 4 stycken livrädda själar i flyget med varsin buddy. Adrenalinen pumpar och resten är en dimma. 60 sek fritt fall från 14 000 fot (drygt 4 km). Jag skrek och jag skrek och jag skrek. Undrade när f-n han hade tänkt utlösa fallskärmen. Mina längsta 60 sek någonsin. Men till slut kom fallskärmen ut och jag kunde andas ut (lite) och njuta av den fantastiska utsikten över fantastiska Cairns. Ett par minuter senare, trygg på marken, en DVD-skiva rikare och ett antal bilder som bevis. We did it!

På kvällen gick vi ut och firade, drack oss fulla tillsammans med några andra ifrån skydivinggänget. Dagen efter checkade vi in på scuba cruise och levde i paradiset i 3 dagar. 12 dyk senare steg vi i land, hyrde en bil och körde ned till Brisbane. Resten tillhör en annan historia…

Still 27

Tomorrow: My Breakfast (haha, ja nu väntar ni väl i spänning på fortsättningen) 🙂

22 Responses to Ett foto per dag – dag 1 (you)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.