Josefine påminde mig om att det är semlatider där hemma och plötsligt fick jag fruktansvärt lust på dessa gräddiga bollar. Hemma brukar pappa baka en stor omgång med bollar så att vi kan njuta semlor helt fram till midsommar. Men sist jag åt en semla var nog i Oslo förra året då pappa var på besök för att se på Skid-VM i Holmenkollen. Då köpte vi ovanstående semlor och undrade om det var skillnad mellan norska och svenska semlor. Svaret var att det var SYLT istället för mandelmassa i dom norska. Helt okej med mandelmassan är ju ändå det bästa (även om jag får ont i magen utav den). Jag kommer nog inte ge mig in på att baka egna semlor här borta. E är inget stort fan av semlor och jag klarar inte av att äta upp hela satsen själv. Jag får helt enkelt vänta tills jag kommer hem i sommar och hoppas på att pappa har någon bolle gömd i frysen 🙂 .

Hur många semlor har ni ätit hittills?

8 Responses to Semlatider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.