Dag 3 – Något gammalt.

Okej, jag vet att det står something old – men jag går för someone old istället för just i denna månad tänker jag lite extra på min kära mormor som dog på alla hjärtans dag för tre år sedan.. Hon blev 92 år och var den mest inspirerande människan jag kände. Bilden är tagen sommaren före hon dog och visar precis hur hon var = strålande vacker och fab som få.

Jag saknar henne nästan varje dag och tänker ofta att jag ska ringa henne eller skicka ett vykort. Hon var stålmormor, allas vän och trygghet. Du var alltid välkommen hem till henne och hon lagade alltid specialanpassad mat till just dig och ditt besök och hon älskade att laga mat (och att äta). Varje gång jag provar någon ny maträtt eller bakar något nytt, tänker jag på mormor och undrar vad hon skulle tycka om det. När jag pratar om lavkarbo tänker jag att mormor skulle skaka på huvudet och säga att varierande sund husmanskost är det bästa (och till viss del håller jag med!).

Två veckor före hon dog låg hon på sjukhuset pga hjärtsvikt. Hon ringde mig och undrade om jag inte hade lust att komma hem. Självklart hade jag det! Jag kommer att vara evig tacksam för att jag åkte hem, min chef i Oslo förstod vilken kris det var för mig och gav mig ledigt, och jag fick 3 dagar tillsammans med allra bästa mormor. Jag delade hennes sjukhussäng och låg o pratade i timmar. Ibland sov hon och då läste jag böcker och ibland höll jag bara om henne. En vecka senare åkte hon hem (på egen begäran) och några dagar senare somnade hon in i sitt hem. Precis som hon ville. Jag är glad för att hon ringde mig och bad mig komma hem och jag är glad för att jag följde mitt hjärta.

Det var lite om min mormor – den äldsta personen jag någonsin har mött.

Tomorrow – My sky…

18 Responses to Ett foto per dag – dag 3 (something old)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dag 3 – Något gammalt.

Okej, jag vet att det står something old – men jag går för someone old istället för just i denna månad tänker jag lite extra på min kära mormor som dog på alla hjärtans dag för tre år sedan.. Hon blev 92 år och var den mest inspirerande människan jag kände. Bilden är tagen sommaren före hon dog och visar precis hur hon var = strålande vacker och fab som få.

Jag saknar henne nästan varje dag och tänker ofta att jag ska ringa henne eller skicka ett vykort. Hon var stålmormor, allas vän och trygghet. Du var alltid välkommen hem till henne och hon lagade alltid specialanpassad mat till just dig och ditt besök och hon älskade att laga mat (och att äta). Varje gång jag provar någon ny maträtt eller bakar något nytt, tänker jag på mormor och undrar vad hon skulle tycka om det. När jag pratar om lavkarbo tänker jag att mormor skulle skaka på huvudet och säga att varierande sund husmanskost är det bästa (och till viss del håller jag med!).

Två veckor före hon dog låg hon på sjukhuset pga hjärtsvikt. Hon ringde mig och undrade om jag inte hade lust att komma hem. Självklart hade jag det! Jag kommer att vara evig tacksam för att jag åkte hem, min chef i Oslo förstod vilken kris det var för mig och gav mig ledigt, och jag fick 3 dagar tillsammans med allra bästa mormor. Jag delade hennes sjukhussäng och låg o pratade i timmar. Ibland sov hon och då läste jag böcker och ibland höll jag bara om henne. En vecka senare åkte hon hem (på egen begäran) och några dagar senare somnade hon in i sitt hem. Precis som hon ville. Jag är glad för att hon ringde mig och bad mig komma hem och jag är glad för att jag följde mitt hjärta.

Det var lite om min mormor – den äldsta personen jag någonsin har mött.

Tomorrow – My sky…

18 Responses to Ett foto per dag – dag 3 (something old)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.