Vi har äntligen ordnat oss Zipcar. När vi flyttade hit till SF bestämde vi oss för att vi ville prova vara utan bil så länge som möjligt. Att ha bil i USA är dyrt och vi har hittills inte lagt på oss vanan att ha bil och det ska vi försöka hålla så länge det går. Hittills har vi hyrt bil de helger vi har behövt men nu har vi äntligen ordnat oss Zipcar som är betydligt mer praktiskt när man bara vill ha bil några timmar. Zipcar är alltså en car sharing – det finns 100-tals bilar utplacerad runt omkring i SF (också i andra städer och områden) som man antingen kan boka dygnet före eller bara gå och ta om dom är lediga. Man har ett kort som låser upp bilarna och försäkring och bensin ingår (man betalar så klart en månadsavgift och sen per timme eller dag). Så kör man runt och gör sina ärenden och så lämnar man tillbaka bilen på samma stället, låser den och slipper bekymring med parkeringsplats, försäkringar osv.

Hur som haver. Vi bokade en bil igår och idag cruisade vi runt i 3 timmar. Utan mål och utan mening – bara för att prova. Körde över Golden Gate Bridge och vidare lite norrut till mysiga Sausalito. Käkade härlig brunch på the Spinnakker med utsikt mot San Francisco, Bay Bridge och Alcatraz. 3 timmar går dock fort så efter en liten snabbis upp till en viewpoint ovanför Golden Gate Bridge var vi  tvugna att skynda oss och lämna tillbaka bilen (nackdelen med Zipcar är att man får $50 (!!) böter om man kommer minsta minut sen).

Nu blir det tacos med påföljande obligatoriska taco-koman!

Puss o kram /M

4 Responses to Miniroadtrip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.