Dag 12 – Musik

Ok, here’s the thing. I am not musical at all!! När de flesta tycker om att ha musik runt sig, kanske lyssnar på radio dagen lång, är jag snarare personen som tycker om att ha det tyst. Enda gången då jag måste ha musik är när jag tränar och när jag städar och då lyssnar jag på mina gamla (ungdoms) klassiker (så som Metallica, Lars Winnerbäck, Snow Patrol, Coldplay, Johnny Cash osv). Jag är totalt analfabet när det gäller musiker, låtar och kändisar. Nästan varje gång vi möts i släkten brukar vi ha musiktävlingar, och stackars stackars det lag som får mig som medlem. Ingen hjälp att få – för mig låter de flesta låtar likadana. Ett hopplöst fall alltså.

I 10 år tog jag trumpetlektioner. Jag var tondöv och rytmlös men tog mig igenom lektionerna, övade varje dag, spelade i orkester och tyckte det var ganska kul. Men så kommer man liksom till en punkt då man antingen borde satsa eller sluta. Och jag insåg ju ganska fort att jag aldrig skulle bli ett proffs. Inte ens en liten dold hobbytrumpetare. Så jag packade ihop min trumpet och har sedan dess bara tagit fram den några gånger per år. Ja, det var min musikkarriär.

Tomorrow: Water..

3 Responses to Ett foto per dag – dag 12 (music)

  • Tanja says:

    [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Ungdomsklassiker är ju de bästa! Läste om ett test man gjorde på äldre personer, de var alla i ganska dålig form, men fick under en dag lyssna på musik från deras ungdomsår. Resultatet blev att de flesta mådde bättre, kunde röra sig lättare, fick bättre provresultat osv. Det är något jag också känner, det börjar sprattla i kroppen, humöret svänger uppåt och man mår bättre av ungdomsklassikerna.

    Haha, din bild är ganska lik den bild som jag förberett inför min “musik-fotoutmaning”. Nåja, så tokigt det kan bli! 🙂

    Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.