Dag 13 – Vatten

Jag veeet! Jag sa: inga fler bilder från Australien. Men så är jag ju bara tvungen att ha med en dykbild. Jag har ett sånt hat-älsk-förhållande till scuba diving. Jag får alltid panik första gången jag dyker på länge. Min hjärna kan inte förstå att det går bra att andas under vattnet. Jag får klaustrofobi av munstycket, börjar hyperventilera och det enda jag kan tänka på är att komma upp och få luft. Det går lite bättre om jag har någonting att hålla mig i (ex ett rep) men paniken kommer alltid på beställning när jag känner vattnet sluka mitt huvud. Jag har blivit ganska duktig på att prata mig själv till rätta (andas in, andas ut – simma för f-n inte upp!) och efter ett par minuter går det som oftast bra och jag kan äntligen börja se mig runt och njuta undervattenslivet (även om hjärtat bankar hårt i bröstet). Jag älskar att dyka i tropiskt vatten, att se på fiskar, rev och växter. Älskar att bara vara ett med livet där nede. Flyta försiktigt fram utan att störa. Jag hatar att dyka med torrdräkt, jag hatar att frysa och att få luft i fötterna. En vanesak antar jag…

På bilden firar jag min 26:e födelsedag och mitt 12e dyk på 3 dagar. Kunde vara värre.

4 Responses to Ett foto per dag – dag 13 (water)

    • Mikaela says:

      En torrdräkt är en dräkt som håller dig helt torr när du dyker i kallt vatten. Det är som ett skal som du har på dig med typ ullkläder under. Så fyller du den med lagom mycket luft och då fungerar luften som isolation. Men om du har otur så hamnar all luft i fötterna och så flyter benen upp medan huvudet sjunker. Mycket irriterande 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.