Photo on 2-17-12 at 4.34 PM

Man kan säga vad man vill om det amerikanska immigrationssystemet och byråkratin men denna gång bockar jag och tackar för USCIS effektivitet. Fem veckor tog det att få mitt nya visum och arbetsttillstånd (behandlingstiden var beräknad till 3 månader) – då blir man så här glad!

Nu kan jag äntligen ansöka om Social Security Number (SSN) och kanske få lov att vara en person i detta land. Med mitt SSN kan jag aktivera min sjuksköterskelegitimation i Florida (och få kreditkort samt körkort) och söka över den hit till Kalifornien och med en aktiv RN license kan jag till slut börja söka på sjuksköterskejobb. Hurra! Under tiden ska jag försöka få mig ett CNA (undersköterske) jobb nu när jag faktiskt får lov att tjäna pengar. Förhoppningsvis är det någon som vill ha mig.

Vilken bra start på helg! Can’t wait to start working again!

Och för speciellt intresserade (jag vet att jag har många läsare som också funderar på att flytta hit till USA), jag har alltså fått ett E2 spouse visa (eftersom E är här på E2 visa) och kortet jag har i handen är mitt Employment Authorization card (EAD). Och nej, jag har inte fått Green Card även om det kan se ut som det på bilden.

25 Responses to All heder och ära…

 • Saltistjejen says:

  GRATTIS!!!!
  Själv har jag ju haft oändrligt strul med att få mitt kort. Vi fick ansökan godkänd redan i somras men sedan kom aldrig mitt gröna kort. Var till UCSIS för ett tag sedan och fick en stämpel i passet som gäller som temporärt GC ett år framöver men hoppas verkligen att jag hinner få mitt riktiga kort långt innan ett år.
  Hoppas nu att din SSN ansökan går bra den med!
  Kram!

  • Mikaela says:

   Tack snälla! Jag är så glad. Nu hoppas jag bara att jag får mig ett jobb också.
   Lycka till med ditt GC, är så himla jobbigt när saker som borde fungera strular. E fick vänta på sitt körkort i 3 månader bara för att dom inte orkade säga till att han var tvungen att skicka in en kopia på sitt pass.
   Ha en superfin helg! Kram.

 • Saltistjejen says:

  GRATTIS!!!!
  Själv har jag ju haft oändrligt strul med att få mitt kort. Vi fick ansökan godkänd redan i somras men sedan kom aldrig mitt gröna kort. Var till UCSIS för ett tag sedan och fick en stämpel i passet som gäller som temporärt GC ett år framöver men hoppas verkligen att jag hinner få mitt riktiga kort långt innan ett år.
  Hoppas nu att din SSN ansökan går bra den med!
  Kram!

 • Christina says:

  Stort grattis!
  Jag fick mitt kvitto idag så det går framåt för mig med 😀
  SSN är bara en formailtet men glöm inte att ta med vigselbevis, det glömde vi första gången 🙂
  Kram!

  • Mikaela says:

   Tack snälla! I’m so happy! 🙂
   Bra att du tagit tag i det också. Var busenkelt för mig så förhoppningsvis har du ditt kort i handen snart!!
   Och tack för tipset – visste inte ens att man behövde ha med det. Vi hörs! Kram.

 • Christina says:

  Stort grattis!
  Jag fick mitt kvitto idag så det går framåt för mig med 😀
  SSN är bara en formailtet men glöm inte att ta med vigselbevis, det glömde vi första gången 🙂
  Kram!

 • Sara says:

  GRATTIS!!! Hoppas det går fortsatt bra nu och att du snart har ett jobb att trivas med. Trevlig helg!! Här ska vi baka semlor 🙂 Stor kram!

  • Mikaela says:

   Tack fina!!! Ja förhoppningsvis är det någon som vill barmhärta sig över mig och ge mig ett jobb. Jag tar vad som helst 🙂
   Åh, vad gott med semlor! Synd att inte E tycker om det, orkar liksom inte baka det bara till mig. Men jag har hört rykte om att IKEA har det… Ha en mysigt helg!! Kram.

 • Love in LA says:

  Åh stort grattis !
  Vad glad jag blir för din skull 🙂 Det är också fantastiskt inspirerande och peppande för mig, det finns verkligen ett ljus i tunneln ! 🙂

  Stor kram !

   • Love in LA says:

    Nopp, inget arbetstillstånd – det kan jag väl söka först efter att NCLEX är godkänd? Eller har jag missuppfattat det hela?
    Tack, det behövs alltid lite pepp!
    Kram

    • Mikaela says:

     Jag vet inte vad du är på för visum men jag behövde inte ha något yrke för att få arbetstillstånd utan kan jobba med precis vad jag vill. Om du är på ex L2, E2 eller J2 kan du förmodligen bara söka om arbetstillstånd hos USCIS. Om du är på H4 kan du tyvärr inte jobba.. Lycka till. Kram!

 • Love in LA says:

  Åh stort grattis !
  Vad glad jag blir för din skull 🙂 Det är också fantastiskt inspirerande och peppande för mig, det finns verkligen ett ljus i tunneln ! 🙂

  Stor kram !

   • Love in LA says:

    Nopp, inget arbetstillstånd – det kan jag väl söka först efter att NCLEX är godkänd? Eller har jag missuppfattat det hela?
    Tack, det behövs alltid lite pepp!
    Kram

    • Mikaela says:

     Jag vet inte vad du är på för visum men jag behövde inte ha något yrke för att få arbetstillstånd utan kan jobba med precis vad jag vill. Om du är på ex L2, E2 eller J2 kan du förmodligen bara söka om arbetstillstånd hos USCIS. Om du är på H4 kan du tyvärr inte jobba.. Lycka till. Kram!

 • Mikaela says:

  Tack fina!!! Ja förhoppningsvis är det någon som vill barmhärta sig över mig och ge mig ett jobb. Jag tar vad som helst 🙂
  Åh, vad gott med semlor! Synd att inte E tycker om det, orkar liksom inte baka det bara till mig. Men jag har hört rykte om att IKEA har det… Ha en mysigt helg!! Kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.