Brooklyn Bridge, juni 2010

Dag 18 – Resa

Åh, jag älskar att resa. Jag älskar att se nya städer, uppleva nya kulturer och andas ny luft. Jag började resa utomlands när jag var 17 år gammal (om man räknar bort att vi bodde 3 månader på Jamaica när jag var 12 år). Men 17 år gammal reste jag och mina två bästa kompisar på interrail. Vi hade sparat pengar i nästan ett år, jobbat och stått i och äntligen fick vi tillåtelse ifrån våra föräldrar att bege oss ut på egen hand. Vi spenderade 10 dagar i Paris och så tog vi (om)vägen hem via Schweiz, Österrike och Tyskland. Hamnade i Malmö utan pengar och utan plats att bo men kom oss hem helskinnade och med många minnen och erfarenheter rikare. Tyvärr har jag inga inskannade bilder ifrån den resan (men kanske S har det?!).

När jag o E bodde i Norge åkte vi på utlandsresor minst två gånger om året. Vi åkte vi ofta på en långweekend i januari istället för julklappar och har betat av både Rom, Berlin, Barcelona, London och Brussel tillsammans. På somrarna tog vi en lite längre semester i utlandet (Kroatien, Franska Rivieran, Island osv). I tillägg till detta har jag många resglada vänner som gärna tar en weekend lit nu och då.

Jag älskade mitt jobb som sjuksköterska (i Norge) där man för det första när som helst kan jobba lite extra för att tjäna ihop lite resepengar och för det andra kan jobba komprimerat för att få lite långledigt en annan gång.

Det är många resmål som står på min önskelista. Jag har exempelvis inte rest någonting i Asien, Afrika eller Sydamerika. Dessutom vill jag gärna passa på att se lite mer utav USA nu när vi bor här. Men jag har valt att inte stressa med att hinna så mycket ute istället ta tillfällena när dom kommer.

Nu ska jag ge mig på lite jobbsök så att jag faktiskt har pengar att resa för!

Ha en fin dag/kväll.

Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.