Jag flyttade hemifrån ca en vecka efter att jag tagit studenten. Jag var 18 år, less på att bo hemma, less på stan och less på folket. Jag ville uppleva världen, se något nytt och hitta mig själv på egen hand. Jag tog mitt pick och pack och flyttade ned till Stockholm. Kom in på sjuksköterskeskolan och efter det gick allt på räls.

10 år har gått och tiden har flugit fram. Jag har aldrig ångrat att jag flyttat bort. Jag älskar att komma hem men inser också fort att det inte längre är mitt hem. Men ibland känns det extra tugnt att vara långt borta. Vid sjukdom och dödsfall så klart. Och vid stora händelser så som dop, bröllop och när barn föds osv. Och så är det födelsedagarna.

Idag fyller min fantastiska mamma år!
Gå gärna in på hennes blogg och hälsa grattis!

Kära mamma!
Jag önskar att jag kunde vara där hemma hos dig och dela din dag. Men istället åker jag till Stanford och tar hand om anhöriga. Men det fina är att när jag sitter där och pratar med människor i olika sorters kriser känns det som om en liten del av dig är hos mig – för jag vet att du har hjälpt många personer, både patienter och anhöriga, på din väg genom livet. Du inspirerar, och hjälper, med dina tankar och dina ord. Jag älskar dig! Och jag är helt säker på att Pappa gör allt för att din dag ska bli den bästa!

2 Responses to Grattis Mamma! (och att vara långt borta)

  • Stort Varmt och Kärleksfullt Tack för gratulationerna på min dag och för de goa orden.. Himmel vad åren ilat på snabba fötter. Minns när mostrarna sa till oss ungdomar, att vi skulle ta till vara på livet, och passa på att njuta av det, just för att åren går så oerhört fort. Inte kunde jag ta till mig de orden då, men nu vet jag själv hur oerhört snabb tiden är på att ta sig fram
    Att släppa taget både som förälder och som barn, tar sin tid, är en process som behöver mogna fram. Detta att in se att vi alla har våra liv att leva, på vårt eget sätt, är som sagt en process.
    Där tycker jag att vi i familjen, varit bra på att hjälpa och stötta varandra med att sakta men säkert släppa taget. vilket emellanåt, inte varit helt enkelt.
    Du är en underbar kvinna/tjej/dotter, som jag delat många fina samtal med genom åren, dina ord är så fyllda med erfarenhetens klokskap som jag mer än gärna lyssnar till och villigt tar till mig. Med Kärlek “morsan” Anna-lena . .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.