ACLS = Advanced Cardiac Life Support

Jag håller på att plugga till min ACLS exam nästa vecka. Först tar man en online kurs med teoridelen för att sedan examineras praktiskt på plats. Onlinekursen var estimerad till ca 10 timmar. Jag trodde först dom överdrev men tji fick jag. Jag har nu använt 10+ timmar på denna kurs. Herregud vad mycket man ska kunna! (och jag har ändå tagit motsvarande kurs i Norge 1ggn/året). Känner att den här online kursen är liiiite mer avancerad än vad jag är van med hemifrån. Här ska man inte bara identifiera olika hjärtrytmer utan dessutom igenom 10 virtuella caser där man ska få med allt ifrån basic life support, mediciner, defibrillering osv till inte bara hjärtstopp utan också bardykardier, takykardier och strokepatienter (och man underkänds om man tex glömmer att spola nålen efter att ha gett mediciner!). Jag har nu tagit mig igenom alla casen (kändes som att spela ett dataspel) och har bara den teoretiska slutexamen kvar. Puh!

Åh vad jag saknar att jobba som sjuksköterska!
Fick ju upp pulsen av att “spela” ACLS spelet 🙂

3 Responses to ACLS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.