Vilken helg! ♥ Full rulle från fredag eftermiddag – där av inget bloggande.
Inga bilder heller. Som sagt, I’m not a good blogger.

På fredag klarade jag min uppkörning och mitt Californiakörkort är äntligen på väg hem till mig. Uppkörningen var enkel bortsett från att min kontrollant var lite av ett fall för sig själv. Han satt längst fram på sätet och bläddrade frenetiskt i sina papper samtidigt som han gjorde små anteckningar hela tiden. Det kan ju göra en sten nervös. Sen så var han väldigt otålig och ville gärna att jag skulle svänga höger/vänster så fort ha sa det oavsett om det kom bilar eller fotgängare. Turn right NOW! NOW! Sist men inte minst så fick jag påpekning på att jag stoppade före stopplinjen vid en stoppskylt. Enligt honom skulle man glida över stopplinjen så att man såg in i korsningen och stoppa först efter linjen. Jag höll mig högst oenig men argumenterade inte alltför mycket. Så länge han godkänner mig så är jag nöjd. Och det gjorde han.

Fredagen fortsatte med härlig dejt med Christina. Vi vet verkligen hur man spenderar regniga dagar bäst – crepes, kaffe och kakor samt x-antal timmars tjatter. Efter att ha fått prata av mig några timmar mötte jag upp E på deras kontor där det var dags för öltimme(ar). Stående inlägg varje fredag. Jag gillar att dom satsar på det sociala. Kvällen avslutades med kinamat, ösregn och en kall tågresa hem.

På lördag morgon vaknade vi i vanlig ordning redan kl 08. Det första vi tänkte var – let’s go to IKEA! Tänkt, sagt och gjort. Ett par timmar senare strosade vi runt bland svenska möbler och svensk mat. Vi fick äntligen köpt in den där långa listan vi jobbat på sedan vi flyttade hit (mer bestik, tallrikar, ljus, servetter, några hyllor, stolar osv). Jag fick äntligen kaviar (som faktiskt var god även om det inte var kalles) och mjuktunnbröd.

På kvällen gick vi till ett nyöppnat bowlingställe, fick höra att det var SJU timmars väntetid på att bowla så istället drack vi öl tillsammans med härliga vänner. 6 timmar senare var det fortfarande två timmar kvar – so no bowling for us.

Söndag förmiddag bestod av bröllopsfestplanering. I och med att vi stack iväg på egen hand och gifte oss på Hawaii har vi lovat släkten att vi ska ordna fest därhemma. Så i sommar sker det. Åh, vad jag hatar att planera. Jag och E är två strutsar som helst sticker ned huvudet i sanden och säger lalalala det ordnar sig säkert…

Söndag kväll var vi inbjudna på Hawaiiansk Murder Mystery fest. Första gången för oss båda. Spännande koncept, lite svårt i början men till slut börjar man leva sig in i sin karaktär och då blir det lite lättare. Jag var mördaren och klarade att lura alla helt till sista minuterna.

Ja, det var helgen rapportering. Nu är det ny vecka och dagens uppgift är spanska spanska spanska.

Vi hörs!

 

5 Responses to Körkort, bowling och murder mystery

 • Madeleine says:

  OMG jag är supernervös för att ta mitt körkort igen…Synd att man inte bodde i Tyskland för då kunde vi bara ha fått göra en konvertering av körkortet. Damn it 🙂
  Tyskland och USA samarbetar på den fronten…

  • Mikaela says:

   Du behöver INTE vara nervös. Jag var också lite nervös men det var egentligen busenkelt (speciellt om du är van att köra sen förr). Uppkörningen här var ingenting motför den i Sverige så det klarar du galant! Lycka till! Kram.

 • Christina says:

  Vilken helg!!
  Du är en fab blogger, tycker det är ett sundhetstecken att kunna släppa bloggen ibland också 🙂
  Tack för att du förgyllde min fredag!!
  Har dom kaviar nu?!?!? Även om det inte är Kalles. Måste dit!! 😀
  Synd att det inte blev något bowlande, galet vilken väntetid!
  Känner igen det där med planerande, som tur var hade vi hjälp av många som gillade att planera annars hade vår bröllopsfest blivit en katastrof 😉
  Det där med Murdery Mystery lät spännande, kul att du lyckades lura alla 🙂
  Ses snart!!
  Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.