Imorse kl 09 hade jag tid hos en privat pilatesinstruktör. Första gången jag någonsin provar pilates. Pilates har ju blivit väldigt populärt och här i San Francisco är det nästan var och varannan som håller på med det. Jag har länge velat prova men samtidigt varit lite skeptisk (ni vet, man måste ju veta att man är bra på det innan man provar 😉 ). Men häromdagen tog jag mig alltså i skinnet och bokade in 3 provpass hos Mint Studios. Jag har nämligen insett i det sista att jag verkligen måste satsa lite på mina coremuskler samt på streching, annars kommer jag helt säkert att dra på mig diverse skador osv. Anledningen till att jag valde privat undervisning är att jag vill lära mig rätt på en gång. Och gärna få specialanpassad träning efter mitt behov. Så istället för att skaffa mig en personlig tränare ordnade jag mig en personlig pilatestränare. Det kostar mycket men är förhoppningsvis värt investeringen.

Första passet idag alltså. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag var riktigt dålig på allt. Jag har ingen kroppskontroll och ingen aning om hur man aktiverar de muskler hon ber mig att spänna/slappna av. Min kropp och mitt huvud förstår helt enkelt inte att dom hör ihop. Förhoppningsvis lossnar det lite efter några pass. Jag har lovat mig själv att jag ska prova åtminstone dessa tre passen (idag, på måndag och på fredag). Sen utvärdera och se om jag vill fortsätta.

I och med att jag kanske inte riktigt kände att jag blev så sliten som jag önskat efter pilatespasset gav jag mig ut på en liten joggingtur i solen. Jag måste ju prova ut mina nya runnershorts (I love them). Nu ska jag cykla iväg till Mission för att möta mina meetup-tjejer för en lunch på Gracias Madre. Dom ska visst servera fantastisk god vegansk mexikansk mat. Utvärdering kommer!

Trevlig helg allihopa! Och till alla lifestyleblogs-tjejer: Ha det så himla kul på er träff i Oslo. Önskar jag kunde vara med!

Mina shorts kommer ifrån lululemon. Dom är väääldig behagelig och har många små praktiska fickor, bland annat en på vardera lår som passar perfekt till mp3-spelare eller mobil. På sidorna är det dessutom silkondottar som hjälper till så att inte tröja glider upp hela tiden. Praktiskt och väldig smart. Längst ned i linningen på låren är det också silkon så att benen inte glider upp när man springer. Tänk så mycket små detaljer kan göra. Kläderna är kanske lite dyrare än andra träningskläder men jag kan verkligen skriva under på att dom håller läääänge. Jag har bland annat en hoodie som jag använder flera gånger i veckan och tvättar jämnt och ständigt. Jag har haft den i snart ett år och den är fortfarande lika fin, håller formen och inga noppar. Så värt varenda dollar.

Oj, måste springa! Puss!

5 Responses to Att prova någonting nytt

 • Elsklingen says:

  Jag vill helst göra träning som jag blir svettig av, blev inte det av pilates, det är för lungt för mig. Men som du säger, är det säkert väldigt bra för bålstabiliteten vilket jag verkligen behöver.

  Snygga brallor!

  Kram kram

  • Mikaela says:

   Jo, jag kände lite detsamma. Lite för lungt och lite för lite svett. Men kanske det blir bättre när man får in tekniken och kan lägga på lite mer motstånd (kör pilates reformer). Vi får se – värt ett försök i alla fall 🙂
   Trevlig helg!! Kram.

 • Gabriella says:

  [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Shortsen är verkligen supersnygg! … och fickor är sååå praktiskt !

  Jag gillar pilates 😉 Känns som man stretchar hela kroppen på ett riktigt skönt sätt 🙂 Jag brukar köra den uråldriga “windsor pilates videon” 😉 samtidigt som jag lyssnar på ljudbok eller radioprogram 😉 Svettig blir jag kanske inte direkt, men tror det stärker intre muskler och ökar smidigheten 😉 Det blir lite meditation över det hela.

  Har du inte ens lite träningsvärk i dag 😉 ?

  • Mikaela says:

   Jo lite träningsvärk har jag allt 🙂 Jag behöver stretching och jag behöver coreträning så jag tror egentligen pilates är perfekt för mig. Gäller nog bara att komma in i det lite. Ska ta en titt på den där windsor videon. Bra att ha ett program att göra hemma så man slipper betala dyra pengar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.