Okej, jag har nu använt hela förmiddagen på att försöka förstå skillnaden mellan “para” och “por” på spanska. För er som inte kan spanska så betyder bägge orden “for/by.. etc” men används med olika betydningar och jag försöker lära mig när man ska använda para och när man ska använda por. Lättare sagt än gjort.

Jag har en hemläxa där man ska sätta in para/por i 18 olika meningar. Jag har nu gått igenom meningarna 4 gånger och varje gång svarar jag olika. Antar att det är ett tecken på att jag verkligen inte har förstått det här. Jag blir helt enkelt bara dummare med åren. Något som var lätt att lära sig på gymnasiet är definitivt inte lätt att lära sig 10 år senare. Jag undrar hur det ska gå när jag är 50...

Och det värsta är ju att, om jag mot förmodan, skulle lära mig skillnaden mellan para och por idag, så har jag definitivt glömt det till imorgon. Säg hej till guldfisken 🙂

6 Responses to Varför blir man dummare med åren?

 • Love in LA says:

  Hej guldfisken! 🙂

  Jag tror inte det minsta på att du blivit dummare med åren! Du har säkert bara andra saker i skallen just nu, som önskan att få ett jobb och sånt 🙂 Men du är jätteduktig så detta kommer du fixa galant!

  Hoppas allt är bra för övrigt!
  Kram

 • Love in LA says:

  Hej guldfisken! 🙂

  Jag tror inte det minsta på att du blivit dummare med åren! Du har säkert bara andra saker i skallen just nu, som önskan att få ett jobb och sånt 🙂 Men du är jätteduktig så detta kommer du fixa galant!

  Hoppas allt är bra för övrigt!
  Kram

 • Jagger says:

  Hej.. Brukade kommentera här under annat namn och annan blogg och du tittade in hos mig ibland också. Kan tyvärr inte nämna den andra bloggen i samband med denna och funderade ett tag hur jag skulle ge mig tillkänna men men… Säger hej iallafall nu. Kanske du ser epostadressen och kan klura fram det, om det nu är viktigt ens. 🙂 Pga stalkers måste jag byta adress. 🙁

  • Mikaela says:

   Så otroligt tråkigt!! Jag förstår inte att folk har tid/lust/energi till att förstöra för andra. Hoppas du hittar inspiration igen. Jag följer dig till din nya blogg 🙂 (men jag kan inte kommentera där – kanske du kan lägga till att man kan kommentera som Namn/webadress). KRAM!
   PS. Ja, jag vet vem du är

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.