Det har varit lite tyst här på bloggen. Inspirationen försvann ett tag, och så har det helt enkelt inte hänt så mycket spännande i mitt hemmafruliv.

 • Jag tränar som vanligt. E tycker jag tränar för mycket och är rädd att jag ska springa snabbare än han på halvmaran. Bara därför har han nu börjat träna mer han också vilket gör att jag måste träna ÄNNU mer. Ond cirkel. Eller god cirkel…
 • Jag lagar mat som vanligt. Använder flera timmar om dagen till att bara surfa runt på olika matbloggar. Det gör mig hungrig och kreativ. Jag spränger vårt matkonto gång på gång i min glädje över att bo nära en mataffär med bra utval och goda råvaror (inget man var bortskämd med i Norge direkt..). Dessutom väntar jag på vår slow cooker som borde vara på väg hem till oss. Då ska det frossas i långkokta soppor och grytor.
 • Jag pluggar spanska som vanligt. Lär mig lite, glömmer mer. Vår spanskalärare tycker det är på tiden att vi kastas ut i verkligheten och ska ta oss med på en spansktalande meetup nästa vecka. Jag är fortfarande på två-ords-stadiet och kommer att sitta i ett hörn och gömma mig tills vi får lov att gå hem. Jag törstig. Köpa öl.
 • Jag volontärar som vanligt. Eller egentligen inte. Jag har skolkat den här veckan. Deppat lite och trakasserat Board of Nursing California och Florida som irriterande nog bara säger “you just have to wait a little longer”. Fuck you all! Jag är less på att vänta. Det ser mer och mer ut som om jag kommer hem till mitt kära Oslo i sommar.
 • Jag tröstshoppar träningskläder och dyra pilatestimmar. E påstår att jag är värd det (speciellt eftersom jag använder mina egna hårt sparade pengar). Och speciellt eftersom det gör mig glad och hjälper mig från att få ett nervöst sammanbrott (plus att jag blir jäkligt fit!).
 • Jag går på kafé som vanligt. Livet som hemmafru helt enkelt. Kafédejt efter kafédejt. E har till och med ordnat ett poängkort på kaféet mitt emot så att han får poäng när han käkar lunch (de dagar han har hemmakontor). Så får jag de gratis saker som dyker upp på hans kort. Igår fick jag en smoothie 🙂
 • Jag väntar på besök! På lördag kommer käraste Cec och Even. Nästa måndag kommer Hilde med familj. Som vi längtar!!♥ Av den anledningen har jag nu städat gästrummet/förrådet så att gästerna faktiskt får plats.
 • Och till sist: New York eller inte New York. E ska till New York på jobbuppdrag nästa vecka. Jag klarar inte att bestämma mig om jag ska följa med eller inte. Det kostar mycket pengar (speciellt eftersom hans jobb alltid bestämmer sig i sista minuten) men vem tackar nej till en weekend i the big apple? Vi får se…

 

To be or not to be?

To be or not to be?

PS. Appropå nervösa sammanbrott. Nu ska jag se Kvinnor på gränsen till ett nervöst sammanbrott på spanska (Mujeres al borde de un ataque de nervios). Jag har sett den förr men nu ska jag försöka lyssna ordentligt på vad dom säger. Kanske lär jag mig något?

8 Responses to New York or not New York

 • Love in LA says:

  Jag tycker absolut du ska åka till New York ! 🙂
  Skönt att komma bort lite och få nya perspektiv och ny energi!

  Hoppas du får en toppenhelg,
  Kram!

  • Mikaela says:

   Ja eller hur!? E tyckte att jag absolut gjort mig värd en new york resa så på onsdag åker jag. Wiiih. Har du några bra tips? Trevlig helg till er båda! Kram.

 • Gabriella says:

  [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Shit vilken behaglig tillvarao 😉 …. alltså njut så länge det varar, du kommer att hinna jobba i massor av år!! några månaders “ledighet” hit eller dit spelar liksom ingen roll om hundra år
  … och så jäkla skönt att ha gjort NCLEX, känns som jag pluggat i flera år, men fortfarande inte kan något hahahaha 🙂

  KRAM

  • Mikaela says:

   Haha. Ja, egentligen ska man inte klaga på tillvaron. Men så är det ju alla dom där myrorna…
   Men ja, jag försöker njuta. Njuta som bara den (det går si så där) 🙂
   Jag tror du kan mer än du tror. Jag tyckte jag läste och läste men inte kunde nåt men så klarade jag ju testen i alla fall. Hoppas att du snart få göra det så att du kan få åtminstone det ur världen!! Och hoppas du får biljetter till ikväll!!
   Trevlig helg. KRAM!

 • Josefine says:

  New York låter underbart! Var där en vecka förra sommaren och vill tillbaka… tillvaron låter inte helt fel den heller, passa på att njuta av hemmafrulivet medan det varar 🙂 Kram!

   • Josefine says:

    Vi gjorde ju alla “klassiska” NY saker, som frihetsgudinnan, empire state building, wall street, brooklyn bridge etc. Men jag gillade verkligen att promenera på the Highline (http://www.thehighline.org/) – coolt och fint 🙂 sen att ha lite picnic i central park är ju jättemysigt. Jag shoppade en del (både i city och på outlet utanför) men du bor ju redan i USA så det kanske inte är lika stort för dig 😉 Kram!

    • Mikaela says:

     Tack för tipset! Jag har ju också varit där förr och gjort de vanligaste turistgrejerna. Nu ser jag framemot att bara strosa och andas in atmosfären 🙂 Kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.