Okej, för er som inte känner oss – jag och E är två små barn. Vi älskar allt av zoo, nöjesfält, tivoli osv. Vårt största problem var att bestämma oss om vi skulle gå på San Diego Zoo eller på Sea World. Vi hade hört att bägge två var riktigt bra men också att Sea World var väääldigt dyrt. Till slut bestämde vi oss för Sea World – vem kan missa möjligheten till att få se späckhuggare på nära håll?! Även om vi försökte vara så där coola och vuxna och sa att vi kunde gå på späckhuggarshowen och sen dra vidare in till stan visste vi innerst inne att när vi väl var där skulle vi vara stuck forever. Och vi spenderade alltså inte bara nån timme inne på Sea World utan var där först av alla och gick hem i princip sist av alla.

Men även om vi tillbringade mer än sju timmar där inne och fascinerades av både hajarna, sjölejonen, pingvinerna, sköldpaddorna, fiskarna och isbjörnen, tog vi visst bara bild på späckhuggarna och delfinerna. Här kommer ett urval:

 

Var det värt pengarna? ABSOLUT!! Men se till att köp biljetter på nätet – då sparar ni $20.

6 Responses to San Diego – Sea World

 • Sara says:

  [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Åh, jag kan verkligen förstå fascinationen, vi spenderade en hel dag på Nordens ark, helt uppslukade av att få se alla djuren på nära håll, men samtidigt ser det så djupt tragiskt ut med de stora djuren i sina små bassänger (eller burar när det är fyrfota djur). Men att de också ska dresseras och lära sig att uppträda för människor är verkligen mer än vad jag skulle kunna stå ut med, på nordens ark är det vilda djur och syftet är att förhindra utrotning – men det är fortfarande djur i bur. Sorgligt!

  • Mikaela says:

   I know!! Det är alltid så dubbelt det där och jag får alltid ett sting av dåligt samvete även om jag tycker det är sååå roligt. Sea World jobbar också med att utbilda, forska och hjälpa utrotningshotade djur med som du säger – det är fortfarande sorgligt med vilda djur i bur. Kram!!

 • Christina says:

  Jättefina bilder!! Blev ni inte blöta? Jag vågade knappt fota, var så nervös för att kameran skulle bli genomblöt och mycket riktigt, plask sa det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.