… i alla fall för två veckor.

E åker på jobbresa till Norge och jag bestämmer mig för att inspireras av Blogilates’ Vegan Challenge.
Jag kommer inte följa hennes meal plan men kommer nog att prova på några av hennes recept.

Why Vegan?

 • …för att jag gillar att utmana mig själv.
 • …för att jag älskar att prova nya recept!
 • …för att jag de senaste månaderna överutnyttjat min kvot av världens kyckling, ägg och tonfisk.
 • …för att jag just nu läser (lyssnar på) the China Study av T. Campbell (x2)¹.
 • …för att jag bor i San Francisco där härliga färska råvaror är lättillgängliga.
 • …för att jag just nu har tid och energi och för att allt blir mycket enklare när man bara har sig själv att tänka på.

¹ Mångårig forskning som bland annat visar på att växtbaserad kost kan förebygga, förhindra och i vissa fall reversera sjukdommar som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer osv. Intressant bok! Jag vet att alla kan hitta en bok eller forskning som stöttar just deras syn på hälsosam livsstil och kosthåll (allt ifrån LCHF, Atkins, juicediet, Paleo osv) men för er som är öppen för vegetarism/veganism rekommenderar jag verkligen denna bok. 

Vad jag kommer att sakna:
Ägg, fetaost och sushi!

Vad jag kommer att fuska med:
Mitt proteinpulver som inte är garanterat att vara 100%-igt veganskt.

I och med att jag kommer att vara gräsänka i två veckor och förmodligen ha (alltför) mycket tid över till bloggen kan ni nästan räkna med att få ta del av mitt försök att vara periodvegan samtidigt som hårdträningen inför halvmaraton 16 juni borde kickas igång. Wish me luck!

Snart kommer Yosemite bilder!

4 Responses to Mikaela goes vegan!

 • Sara says:

  [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Hejja! Det tycker jag att fler kunde ge sig på att prova, speciellt eftersom köttkonsumtionen bara ökar och ökar, inte så hälsosamt för någon.. Kanske kan du hitta lite inspiration hos dessa människor http://se.veganrunners.org/ finns säkert motsvarande i US.

  • Mikaela says:

   Tack för tipset! Ja, jag tror många skulle må bra av att dra ned på köttkonsumtionen. Och miljön skulle definitivt må bra av det även om jag tror att folk flest har lättare för att se sina personliga hälsovinster än det stora perspektivet. Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.