En utmaning kräver väl dokumentation? Eller? Hur som helst, tänkte dela med mig lite av vad jag äter om det skulle vara så att någon blev inspiererad att prova äta lite mer vegetariskt/veganskt. Det är inte säkert att jag orkar dokumentera varje dag (så interessant är det kanske inte heller att läsa om vad jag äter) men kanske lite innimellan.

I och med att jag tränar en del och i tillägg ska försöka träna upp mig till min första halvmaraton som går av stapel den 16 juni är mitt fokus att äta hälsosamt och framför allt tillräckligt mycket (kalorier) och nog med protein och bra kolhydrater. Jag har försökt att göra lite research men är långt ifrån färdig. Jag har en känsla av att det kommer gå en del i havregrynsgröt, tofu, quinoa, kikärtor, frö och nötter samt massor av färska grönsaker och frukt. Jag tycker om att äta from-scratch-mat (tycker om att veta vad jag stoppar in i kroppen oavsett om det är veganskt eller inte). Vegansk mat är inte heller automatiskt lika med nyttig mat. För mig är det viktigt att inte bara plocka bort kött och mjölkprodukter och fortsätta äta samma mat utan det känns viktigt att få en välbalanserat mat som inte bara är veganiserad “vanlig” mat. Förstår ni hur jag menar?

Så här kommer min mat vegandag 1:

Frukost: Herbalife Shake med mandelmjölk

Jag älskar sallader!

Mellanmål 1: Post-pilates smoothie med spenat, jordnötssmör, mandelmjölk, proteinpulver & banan.

Lunch: Sallad med spenat, tomat, gurka, paprika, röd lök, kikärtor, jordgubbar, pumpakärnor, groddar (varför spara på krutet?). Balsamicodressing med mandlar och senap. Knäckebröd med hemmagjord hummus.

Mellanmål 2: Knäckebröd med hummus och alfa alfa groddar. En handfull nötter.

Middag: Marinerad tofu med broccoli, champinjoner, paprika och quinoa.

Kvällsmål: Mandelmjölk med jordgubbar, banan, hallon och nötter.

 

Dagens recept - Hummus: 
1 burk kikärtor 
1 msk Almond Butter 
0.5 dl citronsaft 
1 dl varmt vatten 
1 tsk sesamolja 
2 vitlöksklyftor 
0.5 tsk salt 
0.5 tsk kummin 
1 msk paprika 
1 tsk hot chili sauce 

Mixa allt och smaka av.

One Response to Vegan Challenge dag 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

En utmaning kräver väl dokumentation? Eller? Hur som helst, tänkte dela med mig lite av vad jag äter om det skulle vara så att någon blev inspiererad att prova äta lite mer vegetariskt/veganskt. Det är inte säkert att jag orkar dokumentera varje dag (så interessant är det kanske inte heller att läsa om vad jag äter) men kanske lite innimellan.

I och med att jag tränar en del och i tillägg ska försöka träna upp mig till min första halvmaraton som går av stapel den 16 juni är mitt fokus att äta hälsosamt och framför allt tillräckligt mycket (kalorier) och nog med protein och bra kolhydrater. Jag har försökt att göra lite research men är långt ifrån färdig. Jag har en känsla av att det kommer gå en del i havregrynsgröt, tofu, quinoa, kikärtor, frö och nötter samt massor av färska grönsaker och frukt. Jag tycker om att äta from-scratch-mat (tycker om att veta vad jag stoppar in i kroppen oavsett om det är veganskt eller inte). Vegansk mat är inte heller automatiskt lika med nyttig mat. För mig är det viktigt att inte bara plocka bort kött och mjölkprodukter och fortsätta äta samma mat utan det känns viktigt att få en välbalanserat mat som inte bara är veganiserad “vanlig” mat. Förstår ni hur jag menar?

Så här kommer min mat vegandag 1:

Frukost: Herbalife Shake med mandelmjölk

Jag älskar sallader!

Mellanmål 1: Post-pilates smoothie med spenat, jordnötssmör, mandelmjölk, proteinpulver & banan.

Lunch: Sallad med spenat, tomat, gurka, paprika, röd lök, kikärtor, jordgubbar, pumpakärnor, groddar (varför spara på krutet?). Balsamicodressing med mandlar och senap. Knäckebröd med hemmagjord hummus.

Mellanmål 2: Knäckebröd med hummus och alfa alfa groddar. En handfull nötter.

Middag: Marinerad tofu med broccoli, champinjoner, paprika och quinoa.

Kvällsmål: Mandelmjölk med jordgubbar, banan, hallon och nötter.

 

Dagens recept - Hummus: 
1 burk kikärtor 
1 msk Almond Butter 
0.5 dl citronsaft 
1 dl varmt vatten 
1 tsk sesamolja 
2 vitlöksklyftor 
0.5 tsk salt 
0.5 tsk kummin 
1 msk paprika 
1 tsk hot chili sauce 

Mixa allt och smaka av.

One Response to Vegan Challenge dag 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.