Det fantastiska med San Francisco är inte bara att bra råvaror är lättillgängliga i affärerna utan det är otroligt lätt att hitta vegetariska/veganska alternativ på restauranger och kaféer. Efter 6 år i Norge kan jag inte direkt säga att man blivit bortskämd med det. Något som är kanske ännu mer fantastiskt är att det finns massor av helveganska restauranger som serverar delikat mat from heaven (det är så härligt att gå in på en restaurang och slippa försöka tyda menyer och avancerade ord för att förstå vad du kan äta och inte – för du kan äta allt!)

Förra veckan var jag och E på den vegetariska restaurangen Millennium som ligger mitt i Downtown SF. Där åt vi Michelin rekommenderad gourmet mat för en billig peng. Vi fascinerades av alla smaker och alla färger och till och med E menade att han skulle kunna bli vegetarian/vegan om all mat smakade så där 🙂 (you wish darling, så avancerad är jag inte i min matlagning).

Igår – på min vegan challenge day 2 – tvingade jag med min kära vän M till Gracias Madre som ligger i Missions djupaste hjärta. Vi brukar egentligen käka sushi tillsammans (och gissa om jag hade lust att fuska!) men jag hade varit på Gracias Madre tidigare och visste att deras mexicoinspirerade veganska mat var fantastisk. Och vi blev inte besvikna denna gången heller.

Vem kan klaga på att käka detta till middag:

Empanada
Homemade pastry filled with grilled plantains,
served on a bed of spicy mole sauce, topped with cashew cream

Quesadillas de Camote
Sweet potato and caramelized onions folded into tortillas
with
cashew nacho cheese and pumpkin seed salsa

Papas al Horno
Potatoes roasted with olive oil and garlic topped with cashew nacho cheese

och så klart Sangrias!

Jag äter nog lite för mycket nötter och frön och lite för lite ris, pasta och bröd. Jag har köpt in ett lager med quinoa och amaranth så det ska nog rätta på sig. Men nu är det nog veganprat för idag. Maitri nästa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.