När jag och E skulle bli sambos (för nästan 7 år sedan!) undrade vi nog båda lite över hur det skulle gå. Jag – Stökfia nr 1 – tillsammans med han – Mr Pedant-och-alltid-ha-ordning. Jag kom från 3 år ensam i studentkorridor och han kom från 1 år i lumpen (och ett år i studentkorridor där han höll på att bli galen!). Haha.

Nu i efterhand vet vi att det gick det väldig bra – mest pga att både han och jag är superduktiga på att anpassa oss till nya situationer och gärna komprimissar både hit och dit (hellre det än att bråka om småsaker). Så jag fick fint se till att plocka upp mina kläder efter mig och lägga tillbaka sakerna där dom hörde hemma medan han fick andas och räkna till tio före han fick ett utbrott på att skåpdörrarna ALDRIG var stängda.

Efter sju års samboskap med Mr Pedant har jag dock – innerst inne – inte blivit så mycket bättre. Jag är fortfarande Stökfia nr 1 som så fort hon får möjligheten släpper håret lös och låter lägenheten för falla. Här kan ni få ett smakprov på vad E lever med…(eller kanske vad han är glad att slipper leva med).

När jag är ensam hemma:

Jag städar dessutom aldrig bort från köksbordet (som också är mitt “kontor”), äter alltid framför datorn och låter alla mina krämer och diverse flyta runt på badrummet. Till mitt försvar kan jag säga att jag däremot alltid lagar och äter supernyttig mat, tränar mycket, läsa massor av böcker och ser i kapp på alla serier som jag “följer”. Livet som gräsänka är härligt 😉

Idag fick jag däremot nog av mig själv och tog tag i den gigantiska klädhögen som skapats efter både San Diego och Yosemite. Jag har också gått ned med soporna och återvinningen, diskat och städat köksbordet (så nu kan man faktiskt ana att det är en matplats och inte bara ett väldigt stökigt kontor). Skorna däremot – står fortfarande framme. Och yogamattan…

Har ni några synder att bekänna som gräsänka?

8 Responses to Gräsänka

 • Hilde says:

  Hoho Mikaela! Skulle tro du skrev om oss… Selv om jeg muligens har det litt mer travelt enn du for tida, så er det mannen i huset som må holde orden:) i dag hadde jeg og barna besøk av 6 andre barn og når ei av mødrene sier, uff som vi roter… Så tar jeg meg i å si: det går bra det, Stig kommer jo snart hjem fra jobb og rydder opp:):) bra innstilling Hilde…;)
  Håper du har det fint! Gleder meg på besøk når du vender nesen hjemover:)
  Klem:)

  • Mikaela says:

   Hehe. Ja, du har vel litt mer travle dager en meg 😉 Bra du har en så flink og snill mann som rydder opp. Det trenges at noen holder styr 🙂 Jeg kommer gjerne på besøk hvis jeg får tid når jeg er på Nordmøre!!! Gleder meg til å se hus og nydelige barn. Stor klem!

 • Saltistjejen says:

  Haha jag är ingen pedant men kan säga att numera när jag är ensam (händer sååå sällan nuförtiden) så är jag tvärtom. Jag plockar undan och städar och organiserar. MEN det är mest för att när vi alla är här så blir det galet stökigt av alla leksaker och barngrejer. Så det är mest det jag plockar undan om jag skulle vara ensam.
  Gillar att kunna rå sig själv ibland. Kan sakna det nu när jag nästan aldrig är ensam längre.
  Kram!!

  • Mikaela says:

   Ja det är verkligen skönt att rå om sig själv ibland (även om jag så klart saknar mannen). Förstår att det blir lite egentid när man får barn så bara njuuut den tid du får 🙂 Kram!

 • Love in LA says:

  Haha!:) Hemma hos oss är det tvärtom, jag är väldigt pedant och ordningssam, på gränsen till “galen” 🙂 Men ordning och reda ger mig ett lugn i själen 🙂

  Kram

  • Mikaela says:

   Haha, ja jag tror nog det är vanligast att tjejen är den mer ordningsamma men jag har alltid varit en stökfia. Jag kommer ihåg när jag bodde hemma hos mamma och pappa och mamma sa att jag fick ha det precis så stökigt jag ville på mitt rum bara jag hade dörren stängd. Och gissa om jag hade det stökigt! 😉 Men egentligen så gillar jag ordning och reda jag också. Som du säger – det ger ro i själen. Så ibland får jag mina ryck och ordnar upp. Men så är jag hopplös och faller tillbaka till oredan 🙂 Egentligen tror jag att det är själva processen att ordna upp i kaoset som ger mig ro. Så jag behöver nog den tornadon ibland. Kram.

 • Christina says:

  Hrm…. det låter som du beskriver oss….. nu vet jag ju förstås inte vad som pågår när jag inte är hemma….
  I den nya lägenheten har jag iaf skärpt mig lite och det var ordning och reda tills Mathias kom hem från sin business trip. Då exploderade allt!
  Det är nog mest i badrummet det märks för där kan allt stå framme när jag är ensam 😀
  Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.