På måndagen (Memorial Day) var det dags att åka hem igen men i och med att det var så fint väder ville vi gärna hinna med att se lite mer utav nationalparken innan vi begav oss. Vi hade tänkt att köra upp till Glacier Point så att jag och E fick se hur det kunde se ut där uppifrån. Men kön till parkering var estimerad till en timme så vi vände och körde ned igen. Vi fick i alla fall beundra utsikten ifrån Tunnel view. Om det inte hade varit två linslusar på översta bilden hade man kunnat se både El Capitan till vänster, Clouds Rest och Half Dome bakom våra huvuden samt Sentinel Rock, Sentinel Dome och Cathedral Rocks till höger. På bilden ned till vänster ser man Clouds Rest och Half Dome och på bilden till höger ser man Bridalveil Fall. Är det inte vackert?

Vi kände oss inte riktigt klar med skoglivet så vi stannade till på Tuolumne Grove of Giant Sequoias. Giant Sequoias är världens största träd (om man pratar om volym). Dom blir inte så himla höga (enl. wikipedia 50-85m) men har däremot ofta en diameter på 6-8 m (kan bli ännu bredare!). Giant Sequoias (gud vilket svårt ord att stava!) växer bara i vissa områden i Sierra Nevada och samlas i små populationer i sånna s.k. groves. Det finns tre sådana groves i Yosemite National Park varav Mariposa Grove nog är den mest populära (där kan man också se den kända Grizzly Giant). Okej, det var dagens lektion om sequoias.

Efter vårt besök hos träden var det hög tid att komma sig hemåt. Tusen tack till Christina och hennes hubby som drog oss med på denna tur! Det var guld värt att åka med dom som varit där förrut (och dessutom gjort lite mer research än oss). I tillägg är dom ju väldigt trevliga att hänga med. 🙂

Det var sista Yosemite inlägget för denna gång. Jag hoppas vi får möjlighet att åka tillbaka om inte alltför länge. Vi har många to-do-hikes att kryssa av. Men intill dess säger vi tack och farväl..

 

5 Responses to Yosemite – Tunnel View & Tuolumne Grove

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

På måndagen (Memorial Day) var det dags att åka hem igen men i och med att det var så fint väder ville vi gärna hinna med att se lite mer utav nationalparken innan vi begav oss. Vi hade tänkt att köra upp till Glacier Point så att jag och E fick se hur det kunde se ut där uppifrån. Men kön till parkering var estimerad till en timme så vi vände och körde ned igen. Vi fick i alla fall beundra utsikten ifrån Tunnel view. Om det inte hade varit två linslusar på översta bilden hade man kunnat se både El Capitan till vänster, Clouds Rest och Half Dome bakom våra huvuden samt Sentinel Rock, Sentinel Dome och Cathedral Rocks till höger. På bilden ned till vänster ser man Clouds Rest och Half Dome och på bilden till höger ser man Bridalveil Fall. Är det inte vackert?

Vi kände oss inte riktigt klar med skoglivet så vi stannade till på Tuolumne Grove of Giant Sequoias. Giant Sequoias är världens största träd (om man pratar om volym). Dom blir inte så himla höga (enl. wikipedia 50-85m) men har däremot ofta en diameter på 6-8 m (kan bli ännu bredare!). Giant Sequoias (gud vilket svårt ord att stava!) växer bara i vissa områden i Sierra Nevada och samlas i små populationer i sånna s.k. groves. Det finns tre sådana groves i Yosemite National Park varav Mariposa Grove nog är den mest populära (där kan man också se den kända Grizzly Giant). Okej, det var dagens lektion om sequoias.

Efter vårt besök hos träden var det hög tid att komma sig hemåt. Tusen tack till Christina och hennes hubby som drog oss med på denna tur! Det var guld värt att åka med dom som varit där förrut (och dessutom gjort lite mer research än oss). I tillägg är dom ju väldigt trevliga att hänga med. 🙂

Det var sista Yosemite inlägget för denna gång. Jag hoppas vi får möjlighet att åka tillbaka om inte alltför länge. Vi har många to-do-hikes att kryssa av. Men intill dess säger vi tack och farväl..

 

5 Responses to Yosemite – Tunnel View & Tuolumne Grove

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.