Jag vaknade kl 06 imorse och gick upp och käkade frukost (min mage skrek!). Men kl 06 är lite väl tidigt för denna hemmafru så jag gick och la mig igen och lyckades somna om till kl 08. Lite groggy i huvudet men annars väääldigt utvilad. Solen strålade ute och min kropp skrek efter att få komma ut. Eftersom det är min vilodag ifrån löpning (ååååh, vad tråkigt det är med vilodagar!!) bestämde jag mig för att ge mig ut på en cykeltur istället. Så jag fyllde upp CamelBak’en, packade ryggsäcken full med frukt, bär och nötter, åt en frukost nr 2 och gav mig ut med sikte på Sausalito. Men när jag väl kom över Golden Gate-bron och ned till Sausalito fortsatte jag av bara farten och vips så var jag i Tiburon igen.

Jag kan inte med ord beskriva hur skönt och rofyllt det är att cykla till Tiburon. När du passerat värsta turistskockarna över Golden Gate Bridge och har Sausalito i ryggen kan du äntligen sträcka på ryggen, trampa till lite extra med benen och bara vara. Jag önskar att jag hade tagit lite bilder på vägen men det gjorde jag alltså inte. Efter 3,5 mils cykling (ifrån vårt hus, ca 2.5 mil ifrån Golden Gate Bridge) är du framme i Tiburon och där belönas du med en härlig utsikt över Angel Island, SF och Sausalito. Du kan äta lunch på en av de många restaurangerna men jag satt på gräset och åt min medtagna matsäck istället. Hoppade på färjan hem – och bara det är en upplevelse i sig. Aldrig känner du dig så mycket i San Francisco som på den färjan med Angel Island, Alcatraz och Bay Bridge på din högra sida, Sausalito och Golden Gate Bridge till vänster och San Francisco skyline rak fram.

Skruttig mobilkamera, mkt blåst ute och skitiga fönster inne. Detta är resultatet 🙂

Totalt blev det ca 4 mil på cykel idag och jag önskar mig härmed en road bike istället för min begagnade mountainbike med monsterdäck. Jag vill vara lika cool som alla andra som swichar förbi mig med sina tunna däck och tuffa dräkter. Först ska jag bara hitta mig ett jobb…

5 Responses to Till Tiburon på cykel

 • Anna says:

  Ser fantastisk ut! Jeg har virkelig lagt min elsk på sykkel i det siste – og nå drømmer jeg om en av disse koselige bysyklene selv. (Senest fant jeg en nydelig lilla, vintage bysykkel til den nette pris av 5000 kr.)

  Når jeg ser på disse bildene får det meg til å savne tiden vår San Francisco 😀

  • Mikaela says:

   Det er så herlig å sykle. Man får se så mye mer enn når man går, selv om jeg liker veldig godt å gå. I Oslo hadde jeg en bysykkel jeg var veldig glad i. En sån gammel damsykkel med kurv og alt 🙂 Elsket å cruise rundt med den. Men her har jeg lyst å sykle langt og lenge, både for treningens skyld og for å nyte den vakre naturen.
   Dere får ta turen igjen om ikke så lenge!!! Klem.

 • Sandra says:

  Åh, vi cyklade också till Tiburon när vi var i San Francisco. Blev helt kär, skulle vilja bo där när jag blir pensionär, så otroligt fint!

   • Sandra says:

    Monterey är också otroligt fint, Carmel också! Behöver dock börja spara pengar nu om jag ska kunna ha råd med ett hus där haha!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.