Jag har ju en tendens att bli lite besatt av ting. Allt eller inget liksom. Min senaste ting är Kombucha te. Det är alltså ett kallt te som fått jäst med en speciell bakteriekultur som ska ha hälsofrämjande effekter. Men det är inte för hälsan jag dricker det utan för att det är så förbaskat gott! Syrligt och sött på samma gång. Här kan man få köpt det på nästan envar butik. Man kan visst nog odla bakterikulturen själv och laga hemmagjord Kombucha te (vilket så klart är mkt billigare). Men jag hoppas att jag ska åka detox till Norge och glömma my new obsession. Här kan ni läsa på Wikipedia om Kombucha. 🙂

En annan besatthet jag har just nu är Game of Thrones böckerna. Sååååå mkt bättre än serien. Nu äntligen förstår jag hur familjerna hör ihop och vem som är kung/drottning var. Men så har jag ju alltid varit ett större fan av att läsa än att lyssna (detta inkluderar även nyheter). Det är som om mitt huvud inte riktigt förstår om jag bara lyssnar/ser utan jag behöver läsa för att förstå på riktigt.

Den tredje besattheten jag fått är att träna med cross trainer/elliptical machine. Förut har jag liksom inte förstått grejen. Men härom dagen provade jag det för att se om mitt ben tålde det bättre än löpning och äntligen tror jag att jag fattat tekniken. Jag kan fortfarande inte använda armarna (det blir för avancerat koordineringsmässigt) men jag kan i alla fall få upp pulsen och bli RIKTIGT svettig, vilket är ett viktigt kriterium för att jag ska känna att jag tränat. Och det är betydligt bättre för mitt ben.

Och appropå mitt ben, jag har halvvägs självdiagnoserat mig, med hjälp av google, till att ha en stressfraktur, vilket suger! Google och mitt sjuksköterske-jag råder mig att vila och genast uppsöka läkare för att få konstaterat att det verkligen är det jag har. Om det är en stressfraktur (vs benhinneinflammation) är vila enda botemedlet. Mitt tränings-jag har däremot bestämt sig för att ignorera det lite till. På lördag springer vi halv maraton oavsett brutet ben eller inte. Så länge jag KAN springa kan det väl inte vara så farligt?! (jag vet att jag är ett dåligt exempel) Fr.o.m. nästa vecka väntar 6veckor med förmodligen lite löpning hur som helst. Vila kan jag göra då. Fram till dess fortsätter jag min besatthet av cross trainern…

Med iPaden på gymmet. Ett avsnitt Mad Men fick mina 50 min på cross trainern att flyga iväg. 🙂

3 Responses to My latest obsessions.

 • Maja says:

  Hej, ville bara tala om hur mycket jag gillar din blogg! Jag bor också i San Francisco periodvis, innan det bodde jag i Norge i ett antal år. ÄLSKAR att se hur vissa svorska ord smyger sig in i dina texter, jag gör precis likadant! Här i SF umgås jag mest med svenskar så norskan försvinner bit för bit, försöker hålla mig uppdaterad med vg.no och så vidare.. jaja, nog om det! Som sagt, tack för en bra blogg!

  • Mikaela says:

   Hej Maja. Vad kul att höra! Tack! Jo, jag vet att en del svorsk och norsk kryper in i texterna. Det är nästan som att jag glömt bort hur man pratar ren svenska. 🙂 Vart bodde du i Norge? Och vad gör du här i SF? Ha det så himla bra och tack för din fina kommentar! Kram!

 • Christina says:

  Jag älskar cross-trainer! Jag blir som besatt när jag står där och trampar och ja, det är snällare mot mina knän än att springa. Nu i småland blir det mest långa hundpromenader, det är motiverande att ha en hund som aldrig vill vända 😀

  Hoppas halv-maran går bra och att du inte går sönder, är lite orolig för dig! (och hoppas du slår E, he he ;-))
  Ska börja med Game of Thrones nu, har inte kommit till skott än, har varit så mycket. Tror att jag liksom du kommer fatta mer hur allt hänger ihop, får ständigt fråga Mathias vem som är släkt med vem osv… hänger inte riktigt med 🙂
  Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.