Okej, detta bli världens tråkigaste inlägg för er som inte är inom sjuksköterskebranchen. Förmodligen väldigt tråkigt även för er sjuksköterskor men jag måste helt enkelt bara klaga lite. 🙂

Sitter och tar en kurs i arteriella blodgasernurse.com (tips för er som vill kika lite på continuing educations). Efter 4 år på en intensivavdelning där vi dagligen tar x-antal blodgaser som vi (mer eller mindre) analysera kan man förvänta att jag ska kunna blodgaser utan och innan. Och det kan jag i princip. Kursen är mest en repetition och en introduktion till det amerikanska systemet. Och det är där min offentliga klagan kommer in:

Varför ska USA ha sitt eget enhetssystem?! Inte nog med att man måste lära om sig när det gäller temperatur, vikt och längd – man måste dessutom lära sig nya referensvärden (och enheter) på blodproverna. Där vi använder kPa använder dom mmHg och där vi använder mmol/L använder dom mg/dl. Är det konstigt att jag blir förvirrad!? Dessa amerikaner alltså… (och ja, jag inser att amerikanerna förmodligen säger detsamma om oss europeer…).

Okej, det var dagens klagan. Jag inser att mina senaste blogginlägg har varit allt annat än intressanta men det är så min vardag ser ut. Jag kliver upp, jag går igenom alla jobbsökersidor, jag pluggar. Idag är det dessutom grått och kallt ute så jag tvivlar på att det blir några vackra se-så-fint-väder-och-så-vackert-det-är-i-kalifornien-bilder idag.

Vi hörs en annan dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.