På lördagen var det dags för den religösa cermonien som hölls i en katolsk kyrka. Vi förstod inte så mycket av vad som sas och hade fullt skjå att hänga med när man skulle ställa sig upp och sätta sig ned. Men brudparet var så klart bedårande vackert.

Utanför väntade musikanter (så klart!) och en stilig bil till brudparet. Gästerna blev bussade ut till festlokalen ca en timme utanför staden. Jag har tyvärr inte så många bilder på själv ranchen som var imponerade i sig (hörde rykte om att det fanns 600 kor där!).

Det serverades en 3-rätters middag, men något som skilde sig ifrån norska och svenska bröllop var att middagen nog bara var en bihändelse på festen. I Skandinavien sitter man ju gärna i flera timmar och äter. Det hålls ju gärna mer än ett tal och det blir naturligt lång pauser mellan rätterna. På den här festen serverades maten på löpande band och man hann knappt ta sista tuggan så var nästa rätt på väg in. Inga tal hölls utan när alla tre rätterna var uppätna (på mindre än en timme!) var det dags för dans, musik och lekar. Och detta varade hela natten…

Först lite vanlig brudvals…

…sen crazy dans och lekar! (det delades ut tofflor till alla tjejer så att man skulle kunna dansa hela natten)

Tack Mexico för två fantastiskt roliga dagar! Och så klart tack till brudparet att vi fick komma!!!

4 Responses to Mexico: Bröllop och fest!

 • Kim says:

  Vad roligt att läsa om olika traditioner när det gäller giftemål! Det verkar vara en rejäl fest när man gifter sig i Mexico 🙂

  Hoppas intervjuerna har gått bra!

  Kram

 • Christina says:

  Fantastiskt roligt att läsa!! Kan tänka mig att det var livat värre 😀 Roligt med kulturkrockar tycker jag, blir så mycket mer spännande då 😉

  Smart att dela ut tofflor till alla tjejer också!
  Krya på dig och lycka till med alla intervjuer!! Jag håller tummarna!
  Stor kram!

 • Jagger says:

  Kul att läsa om andra länders bröllopstraditioner. Finland är lite mer som Mexico i det här avseendet. Middagen, som ofta är uppdukad som buffé, går undan på ca 1,5 timmar och sen är det spex och bus, dans och musik efter det.
  Jag har varit på ett bröllop i Sverige och vi höll på att somna under middagen och under alla tal som vi inte hörde så mycket av eftersom vi satt så långt bort.. dessutom hade vi vår son med och han var ju måttligt road. 😉

  • Mikaela says:

   Haha, ja jag nästan tänka mig att Finland är lite mer högljudda och färglada än fisförnäma Sverige 😉 Det var verkligen kul att uppleva något helt annat. Jag saknade några tal men det kan ju ofta bli lite väl långdraget. Speciellt om man inte hör (eller förstår) vad som sägs. KRAM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.