Jag har precis sökt på mitt drömjobb – som jag inte tror att jag kommer att få. Nån som har tips på hur jag ökar mina chanser att få komma på intervju? Sjukhuset har en sån just-online-applications-policy och den har jag så klart fyllt ut och skickat in. I annonsen står det namn, email och telefonnummer till Nurse Manager (den som man vanligtvis kommer på intervju till efter att recruitern/HR valt ut de mest intressanta sökarna) som man kan kontakta om man har några frågor. Ska jag ringa och höra om jag får komma o se på avdelningen? Ska jag skicka henne blommor? Ska jag occupera hennes kontor tills hon lovar att ge mig ett jobb? VAD ska jag göra?! HJÄLP!

6 Responses to Drömjobbet…

 • Saltistjejen says:

  Jag kan inte sjukhusvärlden men rent allmänt tror jag aldrig det skadar att ringa och berätta att man ät otroligt intresserad och fråga mer om både tjänsten i allmänhet och om stället. För att verkligen visa intresse.
  Har du testat LinekdIn också. Ev om du kollar up sjukhuset eller ännu hellre än mer specifikt om avdelning eller så kanske du hittar ngn där som du kan se om du har ngn som helt “connection” till. Behöver inte vara direkt utan kan vara i andra eller tredje hand. I så fall kan du alltid försöka gå via dina kontaktade där som är connectade till den/de som du vill ha kontakt med och se om de skulle kunna hjälpa dig att få kontakt. Sedan höra av dig till dem och berätta om ansökan och dig själv och se om de eventuellt har några råd och tips (eller känner folk där) som du skulle kunna få träffa och få ngn form av kontakt med. En informell intervju kanske?? Och sedan i såfall fråga om du skulle kunna få ha dem du pratat med som referenser vid ansökan?
  Hoppas verkligen du får komma på intervju!!!!
  LYCKA TILL!!

 • Anna says:

  [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Jag tror absolut att du kan ringa upp och förklara att du skickat en ansökan och ställa någon intressant fråga om jobbet. Då har hon hört ifrån dig när hon sitter med alla ansökningar =)
  Lycka till!

 • Nadja says:

  Ringa och ställa några intelligenta frågor och samtidigt förklara varför man är så intresserad av den här tjänsten skadar nog aldrig.. Annars har jag inga tips men jag håller tummarna och hoppas på att du får det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.