Vi har fastnat i en riktig sopperiod nu och det passar ju himla bra när hösten gjort sitt intåg. Älskar att göra soppa på alla hösten grönsaker. Idag är det också faktiskt en höstliknande dag här i San Francisco, i motsättning till gårdagen.

Jag önskar jag hade lite bilder men det glömde jag bort i min hunger, men här kommer i alla fall ett recept på världens godaste höstsoppa. Jag vet inte vad Butternut Squash heter på svenska (jag vet inte ens om den finns i Sverige) men om ni inte hittar den går det säkert lika bra med pumpa (och till mina norska läsare, pumpa = gresskar).

1 Butternut squash (tror min vägde runt 800 gr)
1 stor gul lök
Så mycket vitlök du vill ( = massor, sorry pappa!)
1 röd chili
2 morötter
1 liter grönsaksbuljong
Salt, peppar
Ev lite grädde eller crème fraîche

1. Dela Butternut squashen och ta ut fröna. Skiva squashen i 1-2 cm breda skivor (med skalet på) och lägg dom på en ugnsplåt. Ringla olivolja över, salta och peppra.
2. Rosta squashen i ugnen (200gr) ca 50 min. Efter halva tiden, vänd på squashskivorna. Släng in några (många) oskalade vitlöksklyftor och låt dom rostas tillsammans med squashen.
3. Hacka gul lök, vitlök, chili och morötter. Bryn i lite olja. Häll på buljongen och låt koka ca 20 min.
4. Låt squashen svalna lite innan du tar bort skalet och lägger fruktköttet i soppan. Tillsätt också den rostade vitlöken (ta bort skalet).
5. Koka i ytterligare 5 min. Mixa till en slät soppa, krydda och tillsätt ev lite grädde eller crème fraîche.
6. Servera och njuuuut!

2 Responses to Höstsoppa – Roasted Butternut Squash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.