Många inlägg idag. Mycket som händer – både stora och små saker – och min hjärna går på högvarv. Ibland känns det som om jag är hamstern i hjulet som kämpar med att hänga med. Då är bloggen bra till att kunna skriva ned, sortera och senare gå tillbaka och komma ihåg vad som faktiskt hände mitt upp i allt.

Kommer ni ihåg det där drömjobbet jag nämnde för en månad sedan? Efter att ha pratat med Nurse Managern och varit på besök, stoppade jag allt in i glömmeboken. Jag hörde ingenting och konkluderade helt enkelt med att dom inte var intresserad pga min brist på US erfarenhet (som alla andra) och började planera för ett liv utan jobb.

Men för en timme sedan ringde dom från avdelningen och ville ha mig till intervju! Nästa vecka. Jag specificerade klart och tydligt över telefon att jag inte har någon US hospital erfarenhet utan “bara” erfarenhet ifrån Norge (kanske dumt gjort men börjar vara less på att ha intervjuer, över telefon eller in person, bara för att få höra att dom inte är intresserad om jag inte har amerikansk erfarenhet). Men dom ville ha mig in på intervju i alla fall. Nästa vecka!! 

Och nu är jag så nervös att jag nästan börjar grina. Plötsligt blev jag handlingsförlamad, jag borde läsa på om avdelning, plugga sjuskötersketermer på engelska, skriva en intervjuplan osv, men helst vill jag bara – paradoxalt nog – avboka intervjuen, krypa under täcket och låtsas som att jag aldrig sökt på jobbet. Jag är dålig på att tackla nederlag och besvikelser…

Jag har svårt att välja vilken strategi jag ska gå för. Ena sekunden försöker jag intala mig själv att jag inte kommer att få jobbet i nån tro om att jag kommer att bli mindre besviken då. Andra sekunden försöker jag säga till mig själv att så klart jag kommer att få jobbet i ett hopp om att få lite självförtroende och energi.

Jag hatar som sagt intervjuer, men jag antar att jag i helgen ska coacha mig själv till att älska det. Wish me luck!

(och detta är sista inlägget för idag. promise!)

5 Responses to Drömjobbet part II

 • Gabriella says:

  Hahaha, underbart ju 🙂 Grattis till ditt framtida jobb 😉 Skitsamma att du inte har erfarenhet från USA, det spelar ingen roll – du har engagemang, kunskap och massor jävlar annamma 🙂 ( Glöm inte bort att du volontärat och gjort allt för att få in en fot) Och det är det viktigaste! Man vill ju anställa någon som verkligen brinner för det den gör, och det gör ju du verkligen! Gud vad glad jag är för din skull!
  Kram!

 • Girle says:

  Åh vad spännande. Du ska se att det går vägen, att du är nervös är ju ett tecken på att du tar det här på allvar och att du verkligen vill ha jobbet. Pepp pepp!

 • Henrietta says:

  Vad mysigt att ni gifte er pa Hawaii! Vi hade som sagt ocksa valdigt garna vilja gora det, men det kanske far bli vow renewals dar istallet for var del 🙂

  Vad roligt att de ringde fran det dar jobbet tilllslut. Jag vet exakt hur du kanner dig angande intervjun. Jag har faktiskt ocksa en arbetsintervju nasta vecka for ett foretag som jag sa himla garna vill jobba for, men en del av mig vill nastan strunta i att ga just for att jag inte vill bli besviken om det inte skulle ga bra. A andra sidan forsoker jag (under mina positiva stunder, hehe) tanka att de ar lika intresserade av mig som jag ar av dem, det var ju anda de som tog initiativ till en intervju. Lycka till 🙂

 • Kim says:

  Wiho! Vad roligt – vad glad jag blir för din skull! Jag ska hålla alla tummar och tår att du får det – vilket jag tror! 🙂

  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.