2012-10-30-123

Före jag flyttade till USA hade jag alltså aldrig varit på en arbetsintervju. Att kastas in i det amerikanska intervjusystemet var både hårt och brutalt men efter ett par rundor börjar jag förstå lite mer hur det fungerar. På min första intervju hade jag bara med mig en kopia av min resume och ingenting mer. Jag hade föreberett några frågor om arbetsplatsen och övat på de vanligaste intervjufrågorna men inte så mycket mer än det. Den intervjun gick inte så bra –  men jag tror i och för sig att det mest handlade om att de egentligen inte var intresserade av mig (och jag var bara måttligt intresserade av dom). På min andra intervju hade jag lärt mig lite mer och i alla fall inköpt en kostym. Jag hade med mig min resume, mina certifikat och mina letters of recommendations (som jag i och för sig glömde bort att ge till dom). Den intervjun gick lite bättre men slutade ändå med att jag inte fick jobbet med motivation att jag inte hade nog med amerikansk erfarenhet. Men jag lär mig sakta men säkert…

Idag (om några timmar!!) går jag in i intervju med färdigfyllda mappar till alla intervjuare (jag fick veta pr telefon att det skulle vara tre stycken). I mapparna har jag lagt en kopia av min handlingsplan (varför jag vill jobba på just denna avdelning och detta sjukhus, vad mina mål är de första 6 månaderna och hur jag ska nå dom), min resume, mina letters of recommendations, kopior på alla mina certifika (RN, BLS, ACLS, PALS) och en kopia av vår dagboksstudie som blev publicerad i Nursing in Critical Care (en brittisk tidsskrift) i 2008.

Kanske overkill – men den här gången ska jag i alla fall känna att jag kommer förberedd. Jag har förberett mig så gott jag kunnat på math-test och skills-test och övat i sömnen på intervjufrågor (ex. berätta om en konflikt du haft med antingen en patient eller kollega. hur hanterade du den och vad lärde du dig?).

2012-10-30-124

Nu ska jag käka frukost/lunch, andas lite och försöka att fokusera.

10 Responses to Overkill?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.