Jag chockerade mina intervjuare med min organiserade mapp och dom tyckte nog det var waaaay overkill. Första intervjun jag varit på där man bara – och då menar jag BARA – fokuserar på skills och erfarenhet. Inga frågor om hur jag tacklar stress och konflikter eller vad mina strengths och weaknesses är. Ett skriftligt läkemedelsuträkningstest (30 min), ett skriftligt skills test (30 min) och ett muntligt skills test (30 min). Done.

Jag blev så chockerad över de uteblivna frågorna om varför jag skulle vara den bästa kandidaten att jag kände mig tvingad att smyga in lite skryt om mig själv – bara för att. Men kanske det kommer en intervjurunda 2 där dom tänkt att grilla mig med personliga frågor? (glömde att fråga).

Nu är det i alla fall bara att vänta och se.

Jag ska försöka fokusera på annat. Hawaii till exempel.

4 Responses to Overkill? Yes, very much!

 • Kim says:

  Spännande!:)
  Hur gick ett sk Skills-test till? Är det “typiska”-tenta frågor? Olika scenarion?

  Hoppas helgen har varit bra!:)
  Kram

  • Mikaela says:

   Först var det en skriftligt skills test. Multiple Choice, väldigt tentalikt.
   En del case, en del EKG tolkning och en del ren fakta. Svårt om du inte har erfarenhet.
   Sen var det ett muntligt skills test där jag fick olika patientcaser och skulle förklara fritt hur jag tog hand dom om dom. Relativt enkelt om man jobbat en stund. Typ, du får in en patient i chock. Vad gör du?

   KRAM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.