IMG_7313

Ja, det är sant. Drömjobbet är mitt. På riktigt! Jag fick beskedet medans vi var på Hawaii men det är så stort och overkligt att jag nästan inte kan andas. Jag har lyssnat på meddelandet på telefonsvararen om och om igen, nypit mig i armen för att verkligen checka att jag är vaken och hör rätt. I am interested in hiring you. I’m offering you a position. Och det är verkligt. Jag drömmer inte. Jobbet är verkligen mitt!

Jag vet inte vad som charmerade dom mest och just nu bryr jag mig inte riktigt. Det viktiga är att jag faktiskt klarat att bryta igenom det hopplösa amerikanska systemet. Jag har de senaste månaderna sökt på över 100 jobb. På sjukhus, kliniker och sjukhem. På vårdavdelningar, akutmottagningar, postoperativa och intensivavdelningar. I och utanför SF Bay Area. Jag har haft kontakt med ett 20-tal recruiters som antingen direkt nekat mig hjälp på grund av brist på amerikansk erfarenhet eller sagt att jag nog aldrig kommer att få ett sjukhusjobb utan måste sikta in mig på att jobba på en klinik i alla fall de första åren. Ingen erfarenhet – inget jobb. Jag har pratat med åtaliga amerikanska sjuksköterskor som sökt jobb i både två och fem år utan att ens fått komma på en ynka intervju. De har sagt åt mig att jag valt fel delstad, fel stad och fel tidspunkt Här finns inga jobb. Inga kontakter – inget jobb.

Ändå sitter jag här – efter knappt 3 månaders aktivt jobbsökande – med ett jobb – på en intensivavdelning – på ett sjukhus – i San Francisco! Utan recruiters, utan kontakter. Bara genom att vara mig själv. Idag är jag stolt av mig själv!

Never ever give up!

Min kära man överraskade mig med en helikoptertur för att fira att jag fått jobb. Jag trodde han skulle surfa och jag skulle jogga på stranden. Istället drack vi champange och njöt utsikten över fantastiska Maui :)

Min kära man överraskade mig med en helikoptertur för att fira att jag fått jobb. Jag trodde han skulle surfa och jag skulle jogga på stranden. Istället drack vi champange och njöt utsikten över fantastiska Maui 🙂

26 Responses to Drömjobbet part III – It’s mine!

 • Kim says:

  Stort grattis och bra kämpat!:) Vad spännande att äntligen få börja din amerikanska ssk-karriär!
  Nu blir jag verkligen inspirerad och framtiden ser lite ljusare ut!

  Kram!

 • Gro :-) says:

  [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
  Hvor fantastisk! Og hvilken timing at du fikk beskjeden mens dere er tilbake på Hawaii!!
  GRATULERER så masse, jeg visste du kom til å klare det! Når begynner du??
  Veldig glad på dine vegne!! STOOOOOOOOOOOOOR klem fra meg

  • Mikaela says:

   Tusen takk allra kjæreste Gro! Godt å høre at du hadde tru på meg, det hadde ikke jeg.. Men jeg klarte det! Hurra! 🙂 Veit ikke enda når jeg begynner. Får forhåpentligvis beskjed i løpet av uka. Stor klem til deg <3

 • Sven-Åke says:

  Norrbottens Hedersutmärkelse av 1:a Graden!
  Jag har hela tiden vetat att kommer du dig till en intervju så är jobbet ditt.
  Det finns en till som är stolt,
  STÖRSTA kram!

 • Ida says:

  Hej!
  Jag har läst din blogg i nästan ett år nu, om inte längre. Måste säga att följa din resa har varit rolig, att nu läsa att du fick jobbet var fantastiskt!

  Vill önska dig alla gratulationer i världen 🙂

  • Mikaela says:

   Hej Ida!
   Vad kul att hälsa på en till bloggläsare! Välkommen hit 🙂
   Och TACK för gratulationerna. Dom värmer långt in i hjärtat.
   Stor kram till dig!

 • Saltistjejen says:

  ÅÅÅ så GLAD jag blir för din skull!!! Jag har ju följt dig och ditt jobbsökande! Underbart! Och vet själv hur det är. Själv sökte jag ju jobb ännu längre innan jag fick mitt. Från oktober till början av juli….
  När får du börja??? De brukar ju ofta vilja att man börjat rätt snabbt här.
  Och härligt att fira med helikoptertur. Får mig att minnas när jag och M flög på Kauai. I en helikopter utan dörrar! 🙂
  Kram!!!

  • Mikaela says:

   Kära du! Tack så hemskt mycket!! Det känns underbart (men också lite läskigt). Jag har drömt länge om att jobba här USA men nu är jag fått ett jobb vet jag inte om jag kommer att tackla det. Vi får se 🙂
   Jag vet inte när jag ska börja än. Dom väntar på lite pappersarbete. Antar att det är background check osv. Förhoppningsvis får jag lite mer svar under veckan.
   Stor kram till dig!!
   Ps. Helikopter utan dörrar hade jag ALDRIG vågat!

 • Grattiiiis1 Grattiiiiiiis! Säger jag till det sjukhus som gjorde ett kanonbra val när de anställde dig … en kunnig, proffsig, ambitiös, empatisk, mycket kompetent, och helt underbar sjuksköterska … vid namn Mikaela
  Hurraaaaaaa!!!

 • Gabriella says:

  Hahaha, jag måste bara få säga “vad var det jag sa” Jag grattade dig redan när du skulle på intervju om du minns 😉 Jag VISSTE att du skulle få jobbet! Jag är så glad för din skull – det visar verkligen på att allt är möjligt! – vilket är lätt att glömma efter några sega år 🙁 Kram!

  • Mikaela says:

   Haha, ja du ska få rätt på den. Jag trodde det inte men det är bra du hade tron på mig 😉 Allt är möjligt! – bara man har lite tålamod. Eller ganska mycket tålamod. Snart är det din tur! Kram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.