Så länge jag kan komma ihåg har jag haft lågt blodtryck. Så där lågt tryck att jag ibland svimmat av när jag rest mig upp lite för snabbt. Eller så där lågt tryck att det nästan varit svårt att mäta. När vi bodde i Tromsö var jag tvungen att sluta ge blod eftersom jag varje gång fick alldeles för lågt blodtryck och svimmade. Igår skulle jag dock förnya mitt p-piller recept men blev nekad för att jag hade alldeles för HÖGT blodtryck. Qué? Snacka om en rak höger mitt i ansiktet.

Jag väger 50 kilo, tränar 3-5 ggr i veckan, stressar ytterst lite (hallå, jag är hemmafru), äter massor av frukt och grönsaker, lite fett och nästan inget socker. Mina enda synder är kaffe och salt. Och en konstant gnagande rastlöshet. Men ärligt talat, jag fyller 29 år imorgon och borde inte ha högt blodtryck.

Men okej, jag slutar med piller, drar ned på kaffet och saltet. Jag börjar dagen med en spenatsmoothie med chiafrön och önskar mig en blodtrycksmaskin i födelsedagpresent. Fyller jag 29 eller 59 egentligen?

7 Responses to A punch in the face!

  • Cynthia says:

    Min kollega, som också är hälsan själv, vältränad och vegetarian bl.a. drabbades av super högt blodtryck under hennes graviditet… De fick ta ut bebisen innan due date pga fara för både dennes och mammans liv. Det var också konstigt att det kunde bli så.
    Grattis på födelsedagen imorgon!

  • S says:

    Har varit sköna dagar även om det varit lite moln/regn för det mesta… bara skönt att komma iväg 🙂

    Men vilken kul sida, smart idé ju! Jag är gärna med… någon får ju fylla ut lite där i the midwest haha. Jag får helt enkelt ta rollen som miss Missouri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.