Jag hatar verkligen att ingenting i USA fungerar utan att man tjatar. För 1,5 månad sedan fick jag alltså ett muntligt jobberbjudande som jag (så klart) tackade ja till. Efter det hörde jag ingenting. Tjatmåns och otålmodig som jag är började jag emaila och ringa efter 2 veckor för att höra vad som egentligen skedde. Ingen visste nånting.

Får två veckor sedan fick jag däremot ett email om att jag behövde fylla ut ett Conviction History Form, vilket jag gjorde och skickade tillbaka. Jag fick också veta att dom pratat med mina referenser men behövde ett bekräftelsebrev ifrån min tidigare arbetsgivare om att jag faktiskt varit anställd där vilket jag ordnade och skickade in. Efter det ingenting.

Idag blev jag less på att vänta (igen) och ringde Human Resource (HR) och undrade vad som egentligen skedde. Blev skickad hit och dit fram och tillbaka, tills som dom kunde konstaterade att min handläggare inte kommit till jobbet idag. Mina papper hade hur som helst inte ankommit HR avdelningen (what?!) utan var stuck i Nursing Administration (vad nu det är). Suck.

Så inget signerat kontrakt i sikte. Min blivande chef förväntar sig däremot att jag börjar i januari men ingen vet vilket datum. Jag får däremot email om att jag snart kommer att få min datatillgång på sjukhuset så jag antar att jag finns med i systemet nånstans. Jag skulle bara må lite bättre om jag faktiskt hade ett kontrakt i handen.

Jag hatar att ingenting går automatiskt utan att man alltid måste ligga på själv, tjata och ta reda på om det behövs något mer. Jag hatar att man aldrig får någon information om vad som händer och att dom aldrig klarar att svarar på ens frågor. Men nu är jag färdig med mitt utbrott och ska lugna ned mig med en joggingtur i solen. Mitt blodtryck har förresten börjat gått ned och jag är övertygad om att det var p-pillrenas fel även om min läkare inte trodde det (utan hellre tyckte jag skulle gå ned i vikt, börja träna och äta mer hälsosamt). Jag började dagen idag med att ta en bunt blodprover som jag fått tjatat mig till ifrån min läkare och ska visst automatiskt få svaren skickade på email om en vecka (jag tror det inte förrän jag ser det…).

Hoppas ni alla har en något mindre frustrerad dag än jag. Puss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.