Jag har nu officiellt blivit en medlem av American Redcross Bay Areas Disaster Action Team (DAT-medlem). För att vara med i DAT måste man ha ett Disaster Preparness Kit för hemmet och ett Run&Go-Kit. Här i Kalifornien går man ju omkring och väntar på The Big One (jordbävning alltså) och Disaster Services menar att om man inte är förberedd hemma kan man inte heller vara förberedd på att springa ut och hjälpa andra. Så nu har jag en stor påse med nödmat, nödvatten, emergency blankets, ponchos, first aid kit, ficklampor osv osv osv. Inne i mitt huvud tänker jag så klart att jag aaaaldrig kommer att få behov av allt detta men det är väl bara att inrätta sig efter reglerna. Dessutom vore det ju fruktansvärt pinsamt att vara med i Disaster Services och själv inte vara föreberedd om det faktiskt (bank i bordet) skulle hända något. Nu ska det väl nämnas att dom flesta utryckningar DAT gör är INTE till gigantiska jordbävningar utan snarare husbränder, översvämningar osv.

Men nu är alltså både mitt @home-kit och Run&Go-ryggsäck hur som helst färdigställda.
Vad duktig jag känner mig!

One Response to Ready for the Disaster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.