IMG_3160Från 4th of July helgen 2011. Nu är det förhoppningsvis lite kallare och lite mera snö.

Jag börjar februari månad men en förkylning i kroppen. Är det inte typiskt? Sov nästan 12 timmar i natt och det tror jag faktiskt att jag behövde. Snart kommer några vänner och hämtar upp oss och så bär det av mot North Lake Tahoe. Vi är nio stycken som hyrt ett hus där. På planen står skid/snowboardåkning, matlagning, jacuzzibad och spelkvällar. What a wonderful life! ♥

Detta innebär också att det blir bloggpaus över helgen. Kan inte NI läsare istället ta och presentera er nu? Typ bara med namn, vart ni är ifrån och om det är nåt ni skulle vilja läsa om här på bloggen eller nåt som ni undrar över.

Jag saknar tvåvägskommunikationen! Vi hörs!

20 Responses to Next stop: Tahoe! (och vem är ni där ute?)

 • Ida says:

  Hej!

  Jag heter Ida och läser sista terminen på ett sjuksköterskeprogram i Stockholm. Jag vill gärna läsa mycket om hur det är att jobba i USA som sjuksköterska, nu när du snart äntligen ska få börja jobba! Har varit så roligt och lärorik att följa ditt jobbsökande. Jag är själv sugen på att flytta utomlands i framtiden och USA är ett alternativ. Väldigt roligt att läsa om livet i San Fran också 🙂

  • Mikaela says:

   Hej Ida!
   Vad kul att hälsa på dig 🙂 Lycka till med sista inspurten av skolan! Snart börjar det rolig!! Har du fått nått jobb ännu? Hur är arbetsmarknaden där hemma? Vet du vilket område du har lust att jobba inom eller tar du det lite som det kommer?

   Det kommer nog många inlägg om hur det är att jobba här borta så småningom, så stay tuned! 🙂

   Kram!!

   • Ida says:

    Tack! Jag håller på att söka jobb just nu, har dock inte fått några vettiga erbjudanden än, men jag jobbar på det 🙂 Är mest intresserad av barn eller kvinnovård, men vet inte om jag hamnar där till att börja med. Det är stor brist på sjuksköterskor så att få ett jobb är inte svårt alls just nu.

    Ser verkligen fram emot det! Kram

 • Erika says:

  Mamma och karriärkvinna;) nja… Nåt sånt:) ÄLSKAR att resa och kämpar med grav-kg och ett sundare liv med träning och lchf.. Dock unnar jag mig “livets goda mat” nu på helgen. Om det inte var så omöjligt att flytta till USA skulle jag o familjen göra det….för vi älskar USA

 • Karin says:

  Hej! Jag heter Karin och älskar San Francisco och tycker det är spännande att läsa om ditt liv långt där borta. Jag är själv förskollärare och på söndag åker jag och min lilla familj till Asien för att gotta oss i tre veckor!

 • Vickan says:

  Viktoria och bor i Winchester, England. Ar mamma till 2 barn flicka 14.5 och en son 12. Ska aka till SF pa semester i Augusti so skriv ett inlagg vad turister maste se.

  • Mikaela says:

   Snart snart snart är det din tur!!! Håller tummarna för att ni slipper vänta så länge till!
   Ska knopa på inlägg om första tiden i USA…
   Kram!

 • Erika says:

  Mikaela, jag tränade hårt i dag, och ikv blir det melodifestival och lite snacks:) hoppas att du har det underbart i tahoe!

 • Erika says:

  Jo en sak till!! Kan du något om bra rehab- övningar för att stärka musklerna kring knä? Har haft ont pga svaga muskler och tränat för hårt då musklerna blivit svaga och tränar nu rehab men undrar om du kan tipsa mej om ngr fler övningar? Kram

  • Mikaela says:

   Jag har aldrig haft problem med knäna så har dåligt med tips. Min favvoövningar är dock enbensböj, gående utfall och utfall på typ bosuboll eller vad det nu heter (stå på golvet och gör utfall frammåt så att främre foten landar på bosubollen). Min kompis som opererat knät rekommenderar balansplatta. Lycka till!

 • Maja says:

  Hej Mikaela!
  Är 33 år och bor i Stockholm, 2 barn, kommer ursprungligen från Västerbotten. Vet inte riktigt hur jag hamnade på din blogg men tycker det är spännande att läsa om din tid i San Fransisco och era äventyr. Hoppas du får roligt på nya jobbet!

 • Hola,

  Jag är “La Madrileña” (Madridbon, Marina) som du redan “känner” (ivarje fall här ute i cyberspejs ;-)). Jag bor som sagt i Madrid i Spanien som du redan vet…och gillar typ samma saker som du, ivarje fall skidakning, hiking och löpning! :-). Jag gillar att läsa din mix om vardagsliv, kulturskillnader, träning och om mat. Du kan gott fortsätta som du har gjort hitills. Jag kommer ivarje fall hänga kvar här! Lycka till pa nya jobbet! Go girl!

  PS. Utmaningen (situps och armhävningar) far vänta lite…det har blivit lite för mycket här hemma hos mig pa sistonde.

  Saludos desde Madrid,
  La Madrileña

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.