goraingentingNär jag började jobba här i USA förundrades jag över folk som kunde ha en vecka ledig utan några planer. Hemma jobbar man ju gärna dygnet runt och hela tiden och har man som sjuksköterska mer än ett par dagar ledigt kallas det semester och då har man ALLTID några planer. Gärna fler än man egentligen hinner med.

Här jobbar vi ju 12t-pass och ska bara jobba 6 skift på två veckor så lite långledigt innimellan är ganska vanligt. Jag är nu inne på dag 4 av 6 lediga dagar utan planer. Och inte har jag gjort något vettigt heller. Imorse vaknade jag och tänkte vad var det egentligen för planer jag hade idag? Nej, just det. ABSOLUT inga. Och vilken härlig känsla. Förr blev jag alltid agressivt rastlös och nästan så där ångestfylld om jag hade många dagar ledig och inte åkte bort eller gjorde något speciellt under den ledigheten. Nu ligger jag gärna på soffan och läser böcker hela dagen, lufsar runt i pyjamas till långt ut på dagen, tar en powernap här och där och kanske, kanske tar en liten träningsrunda.

Så from nu ska jag sluta förvånas över när mina kollegor inte har några stora planer för sina långledigheter. Och jag ska sluta stressa över att jag uppskattar mer och mer att göra ingenting. Kanske har min rastlösa själ börjat bli gammal, eller så är det bara nattvakterna som gör mig lat.

5 Responses to Göra ingenting

 • haha, exakt är det så!!
  “Men har du semester nu?” Är den vanligaste frågan om man skulle råka (läs felbokning i schemat) vara ledig i mer än 2 dagar 🙂
  Du gör ju sååå rätt att bara vara, ta saker som dom kommer!
  NJUT!
  /Avundsjuka Malin som fick jobba över ikväll, IGEN. 🙂

 • zhale says:

  OH du gör så rätt i att inte ha massa planer och “absolut inte göra någonting”!! Man behöver inte ha massa måsten så fort man är ledig. För mig den bästa avkopplingen under ett par dagars ledighet är att bara vara hemma och NJUTA!!!! På så vis laddar jag batterierna till nästa pass. SO GO GIRL >>> Hälsningar Zhale

 • zhale says:

  OH du gör så rätt i att inte ha massa planer och “absolut inte göra någonting”!! Man behöver inte ha massa måsten så fort man är ledig. För mig den bästa avkopplingen under ett par dagars ledighet är att bara vara hemma och NJUTA!!!! På så vis laddar jag batterierna till nästa pass. SO GO GIRL >>> Hälsningar Zhale

 • Gabriella says:

  Jag tror Californien är lite mer laid back än vissa andra delar av USA 😉 Hade en diskussion med några amerikaner här om dagen om hur man i Sverige lyckas fylla upp sina 4-5 veckor semester med aktiviteter. De förstod inte hur vi kunde vara lediga så länge utan att bli rastlösa. Jag förklarade att det finns massor man kan göra, – resa, ha picknickar, umgås, grilla, sola och bada, läsa böcker mm mm. Men mest koppla av 🙂
  De menade att varje minut man inte gjorde något konkret var en bortkastad del av sitt liv – de insåg att det var bra att vila, men här i USA (stora delar i alla fall) så skulle man hålla i gång hela tiden, och hittar man inget bättre så kan man ju alltid shoppa 😉

  Jag personligen gillar verkligen det där med återhämtning och att ta det lugnt 😉 … när jag väl jobbar så jobbar jag gärna hårt, men jag vill gärna ha tid att varva ner också 🙂

  Tycker det verkar jättebra att du har lärt dig uppskatta att ta det lugnt också 😉
  Kram!

 • Gabriella says:

  Jag tror Californien är lite mer laid back än vissa andra delar av USA 😉 Hade en diskussion med några amerikaner här om dagen om hur man i Sverige lyckas fylla upp sina 4-5 veckor semester med aktiviteter. De förstod inte hur vi kunde vara lediga så länge utan att bli rastlösa. Jag förklarade att det finns massor man kan göra, – resa, ha picknickar, umgås, grilla, sola och bada, läsa böcker mm mm. Men mest koppla av 🙂
  De menade att varje minut man inte gjorde något konkret var en bortkastad del av sitt liv – de insåg att det var bra att vila, men här i USA (stora delar i alla fall) så skulle man hålla i gång hela tiden, och hittar man inget bättre så kan man ju alltid shoppa 😉

  Jag personligen gillar verkligen det där med återhämtning och att ta det lugnt 😉 … när jag väl jobbar så jobbar jag gärna hårt, men jag vill gärna ha tid att varva ner också 🙂

  Tycker det verkar jättebra att du har lärt dig uppskatta att ta det lugnt också 😉
  Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.