IMG_8043Imorse slog det mig – när jag stod där i shortsen och skar upp frukt och bär till min morgonsmoothie – hur ska vi kunna flytta härifrån? Det är första gången sedan vi flyttade hit som jag tänkt tanken (eller snarare känt känslan) så där riktigt på riktigt. Och det skedde när jag gjorde något så banalt som att laga frukost. Tanken slår oss så klart lite nu och då men inte med den där djupa sentimentala magkänslan utan snarare med den där vi-har-det-så-jävla-bra-just-nu-men-vi-kommer-ju-att-flytta-hem-nån-gång-känslan.

Och jag vill ju flytta hem nån gång. Eller i alla fall hemåt. Närmare mamma och pappa, närmare bonusläkten och vännerna. Eller vill jag egentligen det? Eller är det bara mitt huvud som vill det för att man borde vilja det? För att alla flytta hem nån gång. För att om man inte skulle vilja flytta hem så älskar man inte sin familj och sina vänner där hemma lika mycket som dom som längtar hem varje dag.

Vi får nästan varje dag en fråga om när vi ska flytta hem. Både från folk där hemma och från folk härborta. Vi vet inte när. Och idag kunde jag för första gången också känna känslan av att vi kanske inte heller vet om. Vi får se. Allt kan hända.

IMG_8030

Red Rock Park and Amphiteater utanför Denver.

Kanske flyttar vi till Colorado istället…

 

8 Responses to Morgontankar på en lördag

 • Johanna says:

  Åhh, de där tankarna känner jag igen alltför väl. Var dessutom inte alltför längesen de snurrade fram och tillbaka i mitt huvud… Det är allt annat än lätt. Ju längre man stannar, desto svårare kommer det bli att flytta.. (om man trivs).

  • Mikaela says:

   Precis! Och jag tror också ju äldre man blir desto svårare blir det att rycka upp och börja om på nytt. Det var liksom lätt när man var student och i tidiga 20-åren men nu?!

 • Erika says:

  Åh kära du! Att folk frågar så mycket… Njut av er tid och jag tror inte det har med att göra att man inte bryr/saknar sin familj. Nej ni gör det ni vill och oftast när man bor utomlands och långt borta så blir det mer kvalitativ tid när man väl ses.❤ Jag bor 10 min fr mina föräldrar men oftast ses vi under stressig förhållande , alla har så mkt i vardagslivet . Jag tror de flesta föräldrar är glada om deras barn gör det mår bra av och är lyckliga .❤Troligtvis ( pratar bara av egen erfarenhet ) så kommer ni känna vad som ni vill mest och känns bäst om ni väljer att skaffa familj, då kommer andra beslut upp och man kanske funderar mer på skolgång , kultur , uppfostran,mm, och vem vet det kanske blir naturligt att återvända till Skandinavien 🙂 tycker ni verkar ha det så underbart och utan att känna dig så strålar du på bilderna❤så fortsätt njut av ert liv i SF. ( jag har en rosa dröm om USA) även om jag vet nackdelar men skulle gärna bo där nån gång i livet 🙂 stor kram

  • Mikaela says:

   Jo, jag tror också att man umgås mer kvalitetstid när man bor längre bort ifrån varandra. Hela min släkt bor i samma stad men dom ses nästan inte nå mer än vad jag gör. Tack för dina kommentarer och för att du bryr dig. Det värmer! Kram!! ❤

 • humlina says:

  Den bästa och mysigaste känsla som finns för mig är när (mina barn) DU.. lever ditt alldeles egna liv ut-i-från dina egna drömmar och ut-iii-från din egen längtan. När du undersöker livet från alla håll och kanter och berikar dig med många nya upplevelser, som i sin tur ger dig nya kunskaper om livet och om dig själv , kunskaper och erfarenheter,som stärker ditt självförtroende, din självkänsla, din självrespekt, då du, känns det gott i ett mammahjärta.
  Visst längtar jag efter att dig, men att längta är också en småmysig känsla, för när jag längtar, så betyder det ju att du finns i mina tankar och i mitt hjärta som en varm och go känsla.
  Du har förverkligat så himla mycket i ditt liv och du har övervunnit rädslor, rädslor som försökt hindra dig från att göra det du velat, men din envishet har tagit dig över och förbi de flesta hinder.
  Tvivel möter vi alla då och då, det liksom hör till det att vara människa.
  Det finns ju, som du märkt, en hel del människor, som inget hellre vill, än att man ska leva på deras sätt, vara på deras sättt, platsa in i en liten box… Då är det särskilt viktigt att lyssna… noga… på sin egen inre röst ,först… och du… tänk inte för långt fram i tiden, för när tiden är inne för dig att göra val angående boende … då vet/känner du bara. vad som är rätt för dig och det som är rätt och bra för dig, blir i slutändan också bra för mig, din teskedsgummemamma. Du/ni bor ju inte vid världens ände, på en annan planet …. det går ju att ta sig dit … och vet ,att du alltid är med mig i mina tankar, i mitt hjärta, och du, hjärtan är gränslösa, de håller sig inte med avstånd och gränser.
  Bamsekramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Mikaela - in the world © 2013. All Rights Reserved.